Despre apa de orez și cum se folosește pentru plante

Această poate fi folosită pentru a uda plantele, deoarece oferă o cantitate suficientă de îngrășământ și minerale pentru ca plantele să le folosească în mod eficient, promovând în același timp o populație sănătoasă de bacterii. Acest lucru are ca rezultat o creștere sănătoasă a plantelor. De asemenea, poate fi aplicată prin orice metodă și poate, de asemenea, să îndepărteze dăunătorii nedoriți atunci când este fermentată.

Aceasta are mulți compuși diferiți și acizi grași care îi dau aroma pentru care este cunoscută.

Ce efect are apa de orez pentru flori

  • Promovează o populație sănătoasă de bacterii în sol
  • Stimulează creșterea plantelor
  • Crește producția de fructe și de culturi

Alte subproduse de bucătărie subutilizate sunt cojile de banane și apa de cartofi. Aplicarea acestei ape din subprodusele de bucătărie pe plante adaugă macronutrientul potasiu, care favorizează fotosinteza și transportul apei în plante.

Acest lucru te scutește de cumpărarea de îngrășăminte, tratând în același timp în mod organic deficitul de nutrienți pentru plante.

Poți folosi și apă de ouă fierte pe plante, pe lângă apa de orez și de coji de banane, deoarece adaugă calciu la amestec. Acesta este un mineral esențial folosit de plante pentru a avea tulpini și frunze mai puternice.

Ce este?

Apa de orez este apa obținută fie din fierberea, fie din spălarea orezului. Orezul este un aliment de bază bine cunoscut și hrănește milioane de oameni în fiecare zi.

Mulți oameni din întreaga lume preferă să spele orezul înainte de a-l găti, din cauza prelucrării.

Spălarea orezului mai întâi permite prafului de orez din procesul de fabricație să se dizolve în apă.

Praful este pur și simplu boabele întregi de orez care au fost sfărâmate de amestecarea și mișcarea constantă a boabelor de la punctul de procesare până la momentul în care ajunge în ambalaje.

Apa de orez poate fi obținută, de asemenea, după fierbere. Și acesta este un caz opțional în care poți strecura apa din orez după ce acesta a fost fiert sau poți să o lași să se înmoaie din nou în boabele de orez.

Conține amidon și substanțe nutritive benefice și mulți oameni nu strecoară excesul de apă din orezul fiert din acest motiv.

Cu toate acestea, apa strecurată după fierberea orezului este, de asemenea, benefică pentru plante și conține mai mulți nutrienți decât apa de orez obținută doar prin spălare.

Cum se prepară apa de orez?

Nu trebuie să folosești orezul și să îl arunci. Apa de orez poate fi obținută ca un produs secundar al rutinei de gătit de zi cu zi și reduce deșeurile prin reutilizarea resturilor de orez de la spălare sau înmuiere.

Apa de orez poate fi obținută fie din spălarea boabelor de orez, fie din strecurarea excesului de apă după ce orezul este fiert.

Acestea sunt cele două metode utilizate în mod obișnuit pentru obținerea apei de orez

Înmuierea este una dintre cele mai rapide modalități de a obține apă de orez, deoarece presupune doar introducerea orezului în apă pentru a se înmuia.

Metoda după clătire

  • Folosește ½ cană de orez nefiert (sau cantitatea de orez din rețeta de gătit).
  • Pune-l într-un castron mic
  • Adaugă 2 – 3 căni de apă în bolul cu orez.
  • Clătește bine orezul timp de 2 – 3 minute
  • Lasă la înmuiat timp de 30 – 45 de minute
  • După înmuiere, amestecă apa pentru a agita și a amesteca nutrienții care s-au depus
  • Strecoară apa de orez într-un bol curat

Metoda după fierbere

  • Folosește această metodă pentru a obține apă de orez din fierbere
  • Ia ½ cană de orez nefiert (sau cantitatea de orez din rețeta de gătit)
  • Pune orezul în vasul normal de gătit orez
  • Amestecă bine
  • Pune-l la foc mediu
  • Lasă să fiarbă timp de 30 – 45 de minute
  • Strecoară orezul și păstrează reziduul de apă
  • În cazul în care reziduul rezultat este prea gros, poți adăuga apă la acesta

Apa de orez obținută în urma fierberii ar conține mai multe substanțe nutritive decât apa obținută prin spălare. Acest lucru se datorează faptului că acea căldura rezultată din fierbere face ca mai multe substanțe nutritive din orez să fie filtrate în apă.

Beneficii pentru plante

Conține o cantitate mică de îngrășământ, care sunt nutrienții esențiali necesari tuturor plantelor și ar avea un efect favorabil asupra oricărei grădini prin accelerarea creșterii plantelor și creșterea producției de recoltă.

De asemenea, amidonul din apa de orez oferă plantei carbohidrații necesari care pot fi stocați în membrana celulară a plantei până când pot fi folosiți pentru energie și, în același timp, promovează bacteriile utile, cum ar fi lactobacilii și micorizele care pot fi găsite deja preexistente în sol, pentru a se dezvolta prin furnizarea unei surse de hrană.

Utilizarea apei de orez 

Apa de orez poate fi folosită pentru a uda suculentele, plante de apartament și de grădină. Apa de orez trebuie diluată pentru a putea fi aplicată sub formă de pulverizare, deoarece plantele suculente au nevoie de un sol mai uscat și aerisit. 

Suculentele pot fi stropite cu o soluție de apă de orez în timpul programului lor normal de udare.

Udarea de jos a plantelor cu apă de orez este o altă modalitate prin care plantele pot beneficia de apa de orez.

Apa de orez poate fi folosită ca îngrășământ, ceea ce va contribui la creșterea randamentului culturilor, în timp ce hrănește rădăcinile plantelor, făcându-le să crească mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente la boli.

Cel mai bun moment pentru a aplica apa de orez este înainte ca recolta să își înceapă ciclul de creștere.

În acest interval de timp, plantele sunt cele mai active și au nevoie de hrană și nutrienți pentru a-și desfășura activitățile biologice, iar aceasta poate fi o modalitate ecologică și fără deșeuri de a oferi plantelor hrana de care au nevoie pentru a crește.

Sursa foto: 123rf.com

Cum ajută bețele de chibrit florile și plantele din ghiveci

 
 

Urmărește-ne pe Google News