► Ingrediente

► 3 dovlecei
►2 legături mărar
►2 ouă
►150 g cremă de brânză
►150 g pesmet
►50 g unt
►3 linguri mălai
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►o legătură ceapă verde
►un ou bătut
►100 g smântână
►o lingură muştar
►ulei de măsline
►roşii pentru ornat

► Preparare:
1. Dovleceii se dau pe răzătoare şi se scurg bine de zeamă.
2. Se topeşte untul în tigaie şi se adaugă pesmetul. Se perpeleşte până devine auriu.
3. Se pun dovleceii într-un bol şi se amestecă cu ouăle, pesmetul, crema de brânză, mărarul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi se frământă compoziţia.
4. Se modelează în palmă, se trec prin mălai şi ou bătut cu muştar şi se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc cu smântână şi felii de roşii.

 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News