- Ingrediente: 700 g ficăţei de pui, două ouă, 100 ml lapte,100 g făină, 200 g ceapă, 200 g morcov, trei căţei de usutroi, un borcan de maioneză, ulei, sare.
- Preparare: ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Morcovul se spală, se dă prin răzătoare. Se căleşte ceapa în ulei. Apoi se adaugă morcovul şi se lasă până se înmoaie. În maioneză se adaugă usturoiul pisat şi se amestecă bine. Ficăţeii se curăţă de pieliţe şi se spală. Se introduc apoi în blender şi se mărunţesc. Se adaugă ouăle bătute şi laptele şi se omogenizează. Se pun apoi făina, sarea şi se amestecă. Într-o tigaie cu diametrul de 16 cm, din compoziţia de mai sus se coc cinci clătite pe ambele părţi. Când sunt gata, se scot pe şerveţele absorbante. Pe un platou se asamblează preparatul. Se aşază prima clătită, pe care se întinde uniform maioneză, se pun morcovul şi ceapa călită. Deasupra se aşază cea de-a doua clătită şi se continuă procedeul până la ultima.
Concursul din această săptămână a fost câştigat de Ioana Văcaru