Aperitive rapide fără foc

Frigărui de salată grecească

  • Roșii Cherry
  • 1 ceapă roșie în felii
  • Castraveți cornișon
  • Măsline verzi fără sâmburi
  • Brânză feta
  • Ulei de măsline
  • Oregano

Taie brânza feta în cubulețe, ceapa în felii subțiri și castraveții la fel. 

Ia câte o frigăruie și pun o roșie, o felie de castravete, o felie de ceapă, o măslină și un cub de feta. Dacă frigăruile tale sunt mai lungi, repetă procesul și pune câte un cub de feta și legume până la capăt.

Peste ele adaugă ulei de măsline și oregano.

Sandviș cuban fără pâine

  • Șuncă afumată sau carne de friptură rămasă de la cină
  • Brânză elvețiană rasă
  • Castraveți murați
  • Pentru sos
  • 1/3 cană de muștar dijon
  • 1/3 cană de maioneză
  • 1/4 linguriță de praf de ceapă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 3 linguri de miere (opțional)

Taie brânza în cubulețe și șunca sau friptura în fâșii.

Taie capătul castraveților murați și apoi în treimi sau jumătate.

Ia o frigăruie și învinge murătura, șunca și cubul de brânză. Repetă procedura pentru fiecare frigăruie.

Pregătește sosul de maioneză cu muștar. Amestecă toate ingredientele pentru sos.

Păstrează totul în frigider până când ești gata de servire. Servește frigăruile pe un platou și alături, într-un castron, sosul. 

Rulouri de tortilla

  • 8-10 tortilla
  • Cremă de brânză
  • Smântână
  • Brânză Cheddar rasă
  • Măsline tocate
  • Ardei iute verde tocat

Într-un castron, cu un mixer de mână, amestecă toate ingredientele, cu excepția tortilla.

Întinde amestecul pe tortillas. Înfășoară fiecare tortilla. Ca pe o clătită. Repetă acest pas de întindere a amestecului și de rularea a liniilor. Așează toate tortilla rulate pe o farfurie și acoperă-le cu folie de plastic.

Se lasă la frigider câteva ore sau, de preferință, peste noapte, pentru a lăsa aromele să se amestece și pentru a ajuta tortilla rulată să-și păstreze forma.

Când vrei să servești, taie rulourile în felii și pune rondelele pe o farfurie.

Servește aceste rulouri de tortilla cu sosul preferată.

Frigărui cu mezeluri

  • Măsline
  • Roșii Cherry
  • Felii subțiri de salam picant
  • salam uscat
  • chorizo
  • șuncă presată
  • Biluțe de mozarella
  • brânză cheddar
  • Busuioc
  • Spanac baby

Pliază feliile de salam în patru. Îndoaie frunzele de spanac în jumătate. Înfige țepușa de lemn în felul următor: măsline, roșii, spanac, salam, brânză, busuioc. Poți repeta procesul pentru frigărui mai lungi. Combină în orice fel vrei mezelurile, brânzeturile și legumele.

Servește cu sosul preferat de salată, fie unul pe bază de iaurt ori unul pe bază de ulei și oțet balsamic.

Alternativ, stropește frigăruile cu ulei de măsline, puțină sare și piper.

Roșii umplute cu pesto

  • Cremă de brânză bătută
  • Parmezan ras
  • Pecorino ras
  • Sos pesto
  • Roșii cherry
  • Muguri de pin (opțional)

Amestecă pesto cu crema de brânză, parmezanul și pecorino-ul ras. 

Taie capătul unde a fost codița roșiilor cherry și scobește miezul de dinăuntru. După ce roșiile au fost scobite, adaugă sosul pesto cu un poș sau o linguriță.

Adaugă deasupra muguri de pin sau parmezan suplimentar pentru a servi.

Guacamole și nachos

  • 2 avocado
  • 1 roșie
  • 1 ceapă roșie
  • Fulgi de ardei chilli
  • Sare
  • Piper
  • 1 lămâie
  • 1 cățel de usturoi

Curăță și pasează bine avocado-ul cu o furculiță. Toacă roșia fără miez și ceapa mărunt, apoi amestecă-le în pasta de avocado. Rade 1 cățel de usturoi și asezonează cu fulgi de chilli, sare și piper. Stropește totul cu zeamă de lămâie și servește cu nachos crocanți. 

Crackers cu pateu de rață și dulceața

  • 1 cutie pate de ficat de rață
  • Dulceața de smochine
  • Crackerși crocanți

Pune câte un strat de pateu de rață pe fiecare biscuite crocant și adaugă puțină dulceață. Alternativ, poți face un platou cu mai multe tipuri de pate, mai multe tipuri de dulceața, nuci, fructe și mai multe tipuri de biscuiți: sărați, dulci, Graham, cu semințe, etc. 

Mini-tarte cu somon

  • Coșulețe de tartă mici gata pregătite
  • Somon afumat
  • 1 lămâie
  • Capere
  • Cremă de brânză
  • Mărar
  • Roșii cherry

Ia fiecare coajă de tartă și pune cremă de brânză. Deasupra, așează câteva fire de mărar și 2-3 capere. Pune câte o fâșie de somon afumat peste și așează deasupra o jumătate de roșie cherry. Servește aperitivul rece. 

Mini sandwich-uri cu chabatta și mortadella

  • 1 pâine chabatta
  • Mortadela
  • Muștar Dijon
  • Baby spanac

Ia o pâine chabatta și tai-o în cubulețe potrivite. Ia fiecare bucățică, unge-o cu muștar, adaugă spanac baby, mortadella și pune capacul. Înfinge câte o scobitoare în fiecare mini sandwich și servește. Poți adăuga felii de castravete, de ridiche sau brânză provolone.

Platou dulce/sărat

  • 1 pachet grisine
  • Felii de prosciutto
  • Bucățele de pepene galben
  • cremă de ciocolată
  • cremă de brânză
  • dulceață

Ia câte o grisină și înfășoară în jurul ei felia de prosciutto. Într-un castron, lângă, adaugă cubulețe de pepene galben. Combinația de prosciutto cu pepene galben este una delicioasă și foarte cunoscută. Pentru grisine, poți pune lângă și câteva boluri mici cu cremă de brânză sau chiar dulceața ori cremă de ciocolată, lăsând câteva grisine simple, pentru cei care vor o gustare dulce sau diferită.

Sursa foto: 123rf.com

Cum se face coliva. Rețeta tradițională de colivă și originile ei

Urmărește-ne pe Google News