Agregatoarele de oferte: ce sunt și de ce să le folosești

În era digitală, viața turiștilor s-a schimbat mult în bine odată cu progresul tehnologic, iar călătoriile au devenit mult mai accesibile și mai plăcute datorită aplicațiilor mobile dedicate. Aceste instrumente tehnologice nu doar că simplifică procesul de planificare și de organizare a vacanțelor, ci oferă și o serie de soluții pentru diverse probleme care pot apărea pe parcursul unei călătorii.

Atunci când îți planifici vacanța ai putea să iei în calcul folosirea unor aplicații pentru agregatoarele de oferte. Agregatorul de oferte este o aplicație sau un site care caută mai mulți furnizori de produse și servicii și te ajută să compari prețurile și detaliile pentru zboruri, hoteluri, închirieri mașini și uneori chiar bilete de tren și de autobuz. Acestea afișează aceste oferte într-o formă utilă, astfel încât să poți lua mai ușor o decizie de rezervare.

Aceste agregatoare de oferte sunt foarte utile deoarece îți arată diverse opțiuni, însă nu este recomandat să faci rezervări direct pe ele, mai ales pentru zboruri, precizează specialiștii de la PC Mag. Uneori poți obține un preț mai bun, însă dacă ai un intermediar, este mult mai greu – dacă nu imposibil – să discuți direct cu compania aeriană, cu hotelul ori cu compania de „rent-a-car” dacă apar probleme. În schimb, poți să utilizezi agregatorul de oferte ca să compari opțiunile și să faci rezervările direct la furnizor. Astfel, îți va fi mai ușor să adaugi o eventuală clauză de anulare, să achiziționezi un bilet de avion care să poată fi modificat ulterior ori să negociezi diverse soluții, inclusiv obținerea rambursării banilor în cazul în care apar probleme.

Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”
Recomandări
Societate angajată să organizeze un turneu de baschet finanțat de Primăria Timișoara, anunțată ca parteneră înainte să existe: „Avea denumirea luată, era în curs de înființare”

Aplicații de planificare a călătoriilor

Aplicații de planificare a călătoriilor - fata cu palarie bucurandu-se in vacanta pe malul unui lac
Bucură-te de vacanță planificându-ți itinerariul prin cele mai frumoase locuri din lume!

Google Travel

Sub umbrela Google Travel se află câteva resurse excelente, cum ar fi, spre exemplu, Google Flights. Nu există o aplicație mobilă, însă site-ul Flights Google te va ajuta să cauți și să compari opțiunile de zbor. Aceasta nu îți permite, însă, să cumperi bilete direct, motiv pentru care poate fi considerată mai degrabă o aplicație de planificare decât una pentru rezervări. Oricum, acest instrument este util pentru a obține o estimare rapidă a costului unui zbor sau a duratei acestuia. De asemenea, Google Travel oferă și alte instrumente pentru cercetarea destinațiilor, cum ar fi lucruri recomandate de făcut și recenzii ale turiștilor.

TripCase

Aceasta este o aplicație gratuită care te ajută să-ți organizezi călătoria prin crearea unui itinerar, care poate include zboruri, cazare, mașini de închiriat sau rezervări la restaurant. Ca să creezi un itinerar, trebuie să transmiți e-mailurile de confirmare a călătoriei către TripCase, iar aplicația se va ocupa de restul. Data viitoare când lansezi aplicația vei găsi o prezentare cronologică completă a călătoriei tale. De asemenea, poți adăuga manual alte detalii. Rezultatul este similar cu ceea ce obții de la TripIt (vezi mai jos), dar metoda de colectare a informațiilor este diferită.

Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul
Recomandări
Ce șanse are românca deținută în China să fie adusă în țară în lipsa unor întâlniri diplomatice. Chinezii au trimis un număr de cont, unde familia Alinei Apostol trebuie să plătească prejudiciul

TripIt

TripIt este similară cu TripCase în ceea ce privește crearea unui itinerar complet, mai ales dacă nu ești o persoană organizată sau ordonată. De îndată ce ai rezervat un zbor, un hotel sau o mașină trebuie să trimiți informațiile pe e-mail la adresa plans@tripit.com, iar acestea vor fi adăugate automat la călătoria ta. Dacă nu vrei să oferi acces la e-mailul tău poți utiliza TripIt prin redirecționarea e-mailurilor către aceasta sau prin introducerea manuală a detaliilor.

Aplicații de rezervări pentru cazare în vacanțe și călătorii

Airbnb

Airbnb este un pion important în industria de travel. Aplicația te ajută să-ti găsești cazare oriunde în lume, fie că este vorba de o cameră simplă în casa cuiva sau de o proprietate luxoasă pe malul mării. Site-ul oferă și alte tipuri de rezervări pentru călători, cum ar fi tururi, cursuri și ateliere, mai precizează PCMag. Pe Airbnb poți găsi variante mai ieftine pentru familii cu copii sau pentru grupuri de prieteni. Rezervările se achită în avans.

Booking.com

Booking.com este cel mai bun asistent pentru rezervările de cazare, zboruri, închirieri de mașini, taxiuri la aeroport, tururi și atracții. Este util pentru că îți pune la dispoziție o paletă largă de oferte de cazare în hoteluri, resorturi de lux, apartamente, case de vacanță, etc. oriunde în lume, care se potrivesc nevoilor tale, la prețul corect. Booking.com face parte din Booking Holdings, Inc., care mai deține și Kayak, Priceline.com, Agoda.com, Rentalcars.com și Opentable.com, așa că este posibil să observi unele asemănări între aceste servicii. Atenție la mesajele frauduloase primite în legătură cu Booking.com, deoarece există o recrudescență a acestora, hackerii încercând să înșele pe cei neatenți.

Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU
Recomandări
Stelian Tănase: „Panait Istrati nu a avut nicio șansă să reușească în viaţă. Patru clase primare şi, spre mirarea tuturor, ajunge scriitor de limba franceză” | INTERVIU

Aplicații cu recomandări – obiective turistice, restaurante

Aplicații pentru calatorii - tripadvsor, pentru recomandari
Găsește recmandări pentru restaurante sau locuri interesante

Lonely Planet

Lonely Planet, care este cunoscută drept un editor de ghiduri de călătorie, are, de asemenea, și un website și o aplicație excelente unde poți să alegi și să explorezi următoarea ta destinație de vacanță. În același timp, te poți aștepta ca informațiile și recomandările de pe Lonely Planet să fie însoțite de fotografii superbe pentru o experiență completă.

TripAdvisor

Tripadvisor este una dintre cele mai complete surse online pentru călătorii, care oferă informații generale despre diferite orașe și regiuni, despre atracțiile turistice din zonă și despre ce poți să faci. De asemenea, înainte să faci rezervările pentru vacanță, poți citi recenzii despre hoteluri, restaurante și activități, scrise de membri ai comunității Tripadvisor. Tot aici poți vizualiza și fotografii si videoclipuri încărcate de cei care au fost deja în locul unde urmează să călătorești.

Aplicații pentru navigare (deplasare pe jos sau auto)

Google Maps

Pentru mulți turiști, aplicația de navigație numărul 1 este Google Maps. Este considerată una dintre cele mai bune aplicații de navigare deoarece arată unde te afli și cum poți să ajungi la destinație, cu mașina, cu transportul în comun, cu bicicleta ori pe jos și chiar să vezi cât de aglomerată este o anumită arteră în timp real. Google Maps este la fel de utilă și atunci când vrei să explorezi împrejurimile, inclusiv hoteluri, restaurante și benzinării. Adesea, informațiile oferite includ ore de funcționare, fotografii și alte detalii. Poți salva locurile pe hartă prin adăugarea de pictograme, însă cel mai important este faptul că permite să salvezi hărți offline, astfel încât să poți folosi aplicația chiar și atunci când nu ai semnal GSM.

Waze

În timp ce Google Maps te informează cu privire la problemele raportate oficial pe șosea sau la eventuale ambuteiaje, Waze este o aplicație bazată pe comunitate. Asta înseamnă că oferă detalii de bază, cum ar fi locurile unde se află poliția, unde există gropi sau ce porțiuni de drum de pe traseul tău sunt în lucru. De asemenea, Waze îți mai spune și care este cel mai potrivit moment să pornești într-o anumită călătorie pentru a evita traficul aglomerat.

Aplicații pentru transport

Uber

Uber operează în întreaga lume și, în timp ce opțiunile din aplicație variază de la un loc la altul, conceptul general este același peste tot. Există câteva motive pentru care aplicațiile „ride-on-demand” funcționează atât de bine. În primul rând, elimină necesitatea de a avea asupra ta bani locali, apoi nu trebuie să vorbești aceeași limbă cu șoferul pentru a ajunge la destinație, iar în ultimul rând nu există noțiunea de negociere. Poți să apelezi și la alte aplicații de transport cu mașina sau aplicații de taxi care operează în orașul pe care îl vizitezi.

Moovit

Este o aplicație foarte utilă, însă trebuie să fii conectat la internet pentru că doar așa o poți folosi. Moovit te ajută mai ales când călătorești în orașe mari în care ai nevoie de mijloace de transport în comun pentru a te deplasa. Introduci locul unde te afli și locul unde vrei să ajungi, iar aplicația îți va genera mai multe variante de transport cu metroul, cu autobuzul, etc., inclusiv orele la care mijloacele de transport vor ajunge în stație și timpul estimat pentru călătorie.

Aplicații pentru gestionarea finanțelor

Revolut

Revolut oferă conturi multi-valută, schimb valutar la rate competitive și instrumente bugetare, toate accesibile prin intermediul unei singure aplicații. Aceasta ajută turiștii să își gestioneze finanțele în mod eficient, indiferent de destinație, și să evite comisioanele de schimb valutar.

XE Currency

XE Currency este un convertor valutar care oferă cursuri de schimb în timp real. Dacă vei călători într-o țară europeană sau în SUA nu vei avea nevoie de această aplicație, însă, dacă vizitezi o țară asiatică sau una africană, atunci aplicația te va ajuta. Asta pentru că vei putea verifica în timp real cursul pentru orice valută din lume când călătorești în afara zonei euro.

Aplicații de călătorie pentru traducere din alte limbi

Google Translate

Dacă îți petreci vacanța într-o țară a cărei limbă nu o cunoști și nici nu stăpânești o limbă de circulație internațională, Google Translate te va ajuta să te înțelegi cu localnicii. Aplicația oferă traduceri de text și de voce și funcționează și offline, ajutând turiștii să depășească barierele lingvistice și să comunice eficient cu localnicii și să înțeleagă meniurile din restaurante, potrivit Holiday Extras.

Duolingo

Duolingo este o aplicație plină de culoare, ușor de utilizat, care este concepută pentru a învăța o limbă străină, oferind lecții gamificate (prin joc) și interactive. Aceasta este perfectă pentru turiștii care vor să învețe noțiunile de bază ale uneia dintre cele 30 de limbi disponibile, într-un mod distractiv și captivant, înainte sau în timpul călătoriei. De asemenea, te ajută să-ți dezvolți abilitățile de vorbire, scriere și citire într-o anumită limbă.

Alte aplicații utile în vacanțe

WiFi Map – aplicație de călătorie pentru conectivitate

Această aplicație te ajută să identifici toate rețelele WiFi din orașul în care te afli, care sunt ordonate în funcție de distanță și de locația curentă. Aplicația funcționează simplu și se bazează pe comunicarea persoanelor care se află într-o anumită zonă. Turiștii pot lăsa un review despre o anumită rețea, inclusiv parola acesteia. Este posibil ca informațiile să nu fie actualizate deoarece este o aplicație care se bazează pe interacțiunea dintre utilizatori.

AccuWeather – aplicație pentru vreme și prognoza meteo

Când pleci într-o călătorie îți dorești să fii informat despre starea vremii. De aceea, o aplicație meteo este întotdeauna binevenită pentru a fi instalată în smartphone. AccuWeather este una dintre cele mai populare datorită faptului că este disponibilă în peste 100 de limbi. Aceasta oferă prognoze în timp real, este foarte detaliată, include vremea pentru plajă, inclusiv indicele UV și temperatura apei și, foarte important, informațiile oferite sunt exacte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Știrileprotv.ro
”Peștele Apocalipsei”, care apare înaintea cutremurelor catastrofale, găsit pe o plajă. Ajunge și la 11 metri lungime
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Libertateapentrufemei.ro
Frații Delon, uniți de durere la înmormântarea tatălui. Imagini emoționante de la Douchy, de la funeraliile lui Alain Delon. Ce vedete au fost prezente
Care e cel mai înalt drum din România. E peste Transfăgărășan și Transalpina, dar puțini români știu de el
FANATIK.RO
Care e cel mai înalt drum din România. E peste Transfăgărășan și Transalpina, dar puțini români știu de el
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
GSP.RO
„Ilie Dumitrescu m-a prins în baie la Liverpool: «Ce faci acolo?»” » Două episoade în premieră: „În mintea mea se derulau multe chestii”
Șase zodii își schimbă total viața din 25 august. Vine o perioadă cu mari răsturnări de situație, plină de prosperitate și noroc la bani
FANATIK.RO
Șase zodii își schimbă total viața din 25 august. Vine o perioadă cu mari răsturnări de situație, plină de prosperitate și noroc la bani
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
Unica.ro
Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Orangesport.ro
"Oamenii nu ştiu ce vorbesc". Brazilianul ajuns în Superliga a spus ce gândeşte despre România: "Sunt în măsură să vorbesc. Ne-au spus că e periculos"
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Observatornews.ro
Casa-container din Vama Veche unde Dana Marijuana vindea droguri nestingherită. Cum funcţiona "afacerea": cine voia pastile "Super Mario" trebuia să ştie parola
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă
HOROSCOP
Horoscop 25 august 2024. Vărsătorilor li se oferă ocazia de a reveni la o stare sufletească mai calmă, mai senină și chiar mai generoasă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI