PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 10 MIN
Ingrediente:
► 6 ardei
►400 g telemea de bivoliță
►o legătură mărar
►o linguriță boia iute
►o linguriță boia dulce
►100 ml smântână dulce
►o lingură susan prăjit
►2-3 căței usturoi
►sos picant de ardei capia

1. Se spală ardeii și se taie pe jumătate. Se scot seminţele și se lasă să se scurgă cu gura în jos, pe un șervet absorbant.
2. Separat, se taie telemeaua cubulețe, se adaugă smântâna și se pasează cu blenderul. Dacă este prea tare compoziția, se mai adaugă smântână.
3. Se spală mărarul, se toacă mărunt şi se pune în compoziție. Se adaugă boia dulce și iute, după gust, și, la final, susanul prăjit și usturoiul pisat. Se încorporează și se lasă la rece.
4. Se umplu jumătăţile de ardei cu compoziția preparată și se ornează cu mărar. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau pentru câteva minute la cuptor. Se servesc cu sos picant de ardei capia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News