Cuprins:
Rețetă pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Ingrediente pulpe de pui cu cartofi la cuptor
- două pulpe de pui;
- 5 cartofi;
- câteva linguri de ulei de măsline;
- condimente (rozmarin, oregano, cimbru, boia dulce);
- 3-4 căţei de usturoi;
- 200 ml apă.
Mod de preparare pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Se curăţă cartofii şi se taie în felii. Se pun în tava în care se vor coace şi se stropesc cu două linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu rozmarin, oregano, cimbru şi sare. Pulpele de pui se stropesc cu sare, piper, puţină boia de ardei dulce şi alte condimente, după gust. Se taie usturoiul în feliuţe şi se aşază peste pulpe. Se adaugă 200 ml apă şi încă puţin ulei şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 – 40 de minute, apoi se ia folia de aluminiu şi se mai lasă încă 20-25 de minute, până vor fi pătrunşi cartofii, iar pulpele vor avea o culoare arămie.
Rețetă pulpe de pui la cuptor cu legume
Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu legume
- 10 jumătăți pulpe de pui superioare dezosate
- o conservă mică ciuperci
- 2 cepe
- un ardei gras verde
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Cum faci pulpe de pui la cuptor cu legume
Carnea se presară cu sare și piper.nCeapa și ardeiul se taie rondele și fâșii. Ciupercile se dau printr-un jet de apă și se lasă 5 minute la scurs.
Se pun legumele într-un vas de cuptor, iar carnea deasupra. Se toarnă uleiul uniform, se presară cu sare și piper și se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Sursa: Rețete.unica.ro
Rețetă pulpe de pui cu ananas la cuptor
Ingrediente pulpe de pui cu ananas la cuptor
- opt pulpe de pui superioare, dezosate și fără piele;
- 350 de gr ananas curățat și tăat bucățele;
- o ceapă albă;
- o ceașcă de vin alb;
- ulei;
- sare și piper
Mod de preparare pulpe de pui cu ananas la cuptor
Într-un vas rezistent la cuptor se pun câteva linguri de ulei și se prăjesc pentru două minute pulpele de pui, pe ambele părți. Cât timp se prăjesc pulpele, deasupra se adaugă și ceapa tăiată julienne. Când pulpele sunt gata, deasupra se adaugă ceașca de vin alb, bucățile de ananas și jumătate de ceașcă de apă. Deasupra se presară sare și piper după gust, iar preparatul se adaugă la cuptor pentru 30 – 40 de minute, la 200 de grade
Iată cea mai simplă rețetă de pulpe de pui cu cartofi la cuptor!
Rețetă pulpe de pui la cuptor cu risotto și morcov
Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu risotto și morcov
- 300 g orez;
- pulpe de pui;
- 100 g cașcaval;
- 100 g unt;
- o ceapă;
- un morcov;
- 1 l supă de legume;
- sare, piper, boia, curry.
Mod de preparare pulpe de pui la cuptor cu risotto și morcov
Se pune la călit untul, iar când acesta se topește se adaugă ceapa tocată mărunt. Imediat se adaugă și orezul peste care se toarnă puțină supă de legume. Se amestecă din când în când pentru anu se lipi de fundul vasului și se mai adaugă treptat din supă. Când orezul este fiert se adaugă și cașcavalul ras împreună cu bucățile de morcov.
Pulpele de pui este indicat să fiarbă înainte în supa de pui. Ulterior, pulpele sunt unse cu amestec de ulei de măsline și condimente și sunt puse la cuptor pentru 30 de minute să se rumenească.
Rețetă pulpe de pui crocante la cuptor
Ingrediente pulpe de pui crocante
- cinci pulpe de pui fără piele;
- un ou;
- un iaurt;
- zeama de la 1/2 lămâie;
- o lingură de făină;
- o lingură de susan;
- o lingură de pesmet;
- sare, piper, boia.
Mod de preparare pulpe de pui crocante
Pulpele de pui se pun de seara la marinat în iaurt, sare și zeama de lămâie. A doua zi, pulpele se vor trece prin oup bătut, amestecul de făină, pesmet și susan. Ulterior, pune pulpele într-un vas rezistent pe care l-ai uns cu unt, presară puțin ulei de măsline și adaugă-le la cuptor până se rumenesc, la 180 de grade. Când sunt aproape gata, stropește pulpele cu câteva picături de ulei de măsline pentru a umezi pesmetul.
Pulpele de pui crocante se pot servi cu cartofi la cuptor și cu dulceață de ardei iuți.
Rețetă pulpe de pui coapte în unt aromatizat cu legume la cuptor
Ingrediente pulpe de pui coape în unt
- patru pulpe de pui;
- 100 g de unt;
- o ceapă;
- un ardei gras roșu;
- un dovlecel;
- șase căței de usturoi;
- coaja de la o lămâie;
- o roșie;
- doi cartofi;
- o legătură de ceapă verde și una de pătrunjel verde;
- 2-3 crenguțe rozmarin, cimbru, salvie.
Mod de preparare pulpe de pui coapte în unt
Se taie untul în cubulețe, iar usturoiul se toacă mărunt ori se trece prin aparatul de presat. Se amestecă într-un bol untul, usturoiul și condimentele împreună cu coaja de la lămâie pânp se obține o pastă.
Se îndepărtează pielea de pe pulpe, se șterg bine pulpele cu un șervețel absorbant și se ung cu pasta de unt obținută anterior. Pulpele de pui unse cu pasta de condimente se păstrează la rece pentru 30 de minute.
Între timp, se curăță și taei felii legumele. Se așează într-un vas rezistent, uns cu puțin unt, iar peste ele se adaugă pulpele de pui și seasupra feliile de roșii. Se pune totul la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade până când pulpele și legumele sunt rumenite.
Rețetă de pulpe de pui la cuptor cu sos de smântănă
Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu sos de smântână
- 4 pulpe de pui
- 250 g smântână pentru gătit
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- sare
- 1 lingură unt
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare pulpe de pui la cuptor cu sos de smântână
Se spală pulpele de pui, se taie în două și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Când sunt aproape fierte, se prepară sosul de smântână. Se topește untul într-o oală, se adaugă laptele, făina, se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se toarnă smântâna. Se adaugă sare după gust, pătrunjelul tocat și se lasă pe foc până se îngroașă. Se toarnă totul într-un vas de lut.
Se preîncălzește cuptorul. Se scot pulpele fierte se adaugă în vas, peste sos, apoi se bagă totul la cuptor timp de 30 de minute, până se rumenește carnea.
Sursa: Retete.unica.ro
Rețetă pulpe de pui aromate la cuptor
Ingrediente pulpe de pui aromate la cuptor
- 8 pulpe
- 100 g unt
- o căpăţână usturoi
- sare grunjoasă
- o linguriţă miere
- o lămâie
- piper măcinat
- 1-2 crenguţe cimbru verde
- o salată verde
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1-2 linguriţe oţet balsamic
Mod de preparare pulpe de pui aromate la cuptor
Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu untul moale. Se taie lămâia felii şi se stoarce puţin suc în crema de unt şi usturoi.
Pulpele se ung cu miere, cimbru, sare şi piper. Cu un cuţit li se crestează pielea şi se pune crema de unt şi usturoi.
Se aşază în tava unsă cu puţin unt şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Feliile de lămâie se pun pe marginea tăvii şi se bagă apoi la cuptor.
Se prepară salata cu oţet, ulei şi sare. Pulpele rumenite se servesc cu salata verde.
Rețete pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
Ingrediente pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
- 6 pulpe de pui
- 400 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei kapia
- roșii chery
- sare
- piper
- puțin ulei de măsline
Cum faci pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
Se spală și crstează pulpele de pui, pui se asezonează cu sare și piper. Se așază ciupercile într-un vas yena, iar peste ele punem pulpele de pui. Se adaugă ceapa, uleiul și roșiile cherry tăiate felii. Se stropește totul cu ulei de măsline și se bagă la cuptor pentru 30-40 de minute. Cu 5 minute înainte să fie totul gata, se pune în vas usturoiul curățat și tăiat felii.
Sursa: bucataras.ro
Rețetă pulpe de pui cu muștar la cuptor
Ingrediente pulpe de pui cu muștar la cuptor
- 5-6 pulpe de pui spălate și șterse
- 500 ml de lapte dulce
- 5-6 căței de usturoi curățați și spălați
- 3-4 linguri de muștar
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- o jumătate de linguriță de boia dulce
- o jumătate de linguriță de boia iute
- o jumătate de linguriță de zahăr
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare pulpe de pui cu muștar la cuptor
Într-un bol se zdrobește usturoiul și peste el se pune laptele și sarea. Se amestecă totul. Pulpele de pui se pun în bolul cu amestecul de lapte și usturoi, iar totul se lasă la frigider, pentru o oră.
Într-un alt bol, se pune muștarul, uleiul zahprul, boia dulce, boia iute, piperul măcinat. Totul se amestecă pentru a obține o pastă.
Într-un vas termorezistent, punem pulpele de pui, după ce au fost scoase din marinată și trecute prin amestecul de muștar.
Introducem vasul cu pulpele de pui la cuptor și le lăsăm să se rumenească pe ambele părți.
Se servește cu garnitură.
Sursa: gustos.ro
Zece rețete pulpe de pui la cuptor ce pot fi rapid pregătite pentru o masă gustoasă în familie. Care rețetă de pulpe este preferata ta?
Sursă foto: www.123rf.com