► Ceaiul de merișor combate infecțiile
Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ceai de merișor pentru afecțiunile vezicii. Frunzele acestei plante au acţiune diuretică şi dezinfectează rinichii, fiind indicate, în special, în infecţiile uro-renale, cistite şi stările inflamatorii ale rinichilor sau vezicii urinare. Se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi.
► Crețișoara şi seminţele de dovleac întăresc vezica
Pentru întărirea pereților interni ai vezicii, se bea ceai de crețișoară. Se pune o linguriță de plantă (părțile aeriene și subterane) la o cană cu apă clocotită și se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute. După aceea, se strecoară și se beau una până la trei căni pe zi. Acest ceai este interzis femeilor însărcinate. Semințele de dovleac ajută la întărirea mușchilor vezicii. Ar fi bine să mănânci un pumn de semințe crude și nesărate pe zi.
► Splinuța tratează problemele rinichilor
Ceaiul de splinuță (Solidago virga-aurea) contribuie la păstrarea sănătății tractului urinar și înlătură problemele de natură renală. Se prepară o infuzie din una-două lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau una sau două căni pe zi.
EXERCIȚIILE FIZICE TONIFICĂ MUȘCHII
Îți recomandăm un exerciţiu care va întări mușchii abdomenului inferior: stai culcată pe spate și îndoaie genunchii. Adu genunchiul stâng spre piept și ridică-te ușor cu trunchiul pentru a atinge piciorul ridicat cu mâna dreaptă. Te reîntorci în poziția inițială și respiri. Schimbi piciorul și repeți exercițiul de cinci ori. Nu uita nici de exercițiile Kegel: încordezi mușchii ca și cum ai vrea să oprești urinarea și apoi îi relaxezi. Se fac de cel puțin 50 de ori pe zi.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei