Laboratoarele Fondazione di Ricerca e Cura Giovanni Paolo I din Italia au realizat, la finele anului trecut, un studiu pe mai mult de 200.000 de participanţi şi au constatat că persoanele care consumau un pahar de bere pe zi aveau un risc de a dezvolta boli cardiovasculare cu 31% mai mic decât cele care nu-şi umezesc niciodată buzele în licoarea înspumată.
Explicaţia: datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de colesterol bun din sânge, care previne afecţiunile sistemului cardiovascular.
Cu o condiţie foarte clară: să o consumăm moderat (ceea ce înseamnă între 7 şi 15 pahare pe săptămână pentru sexul tare, şi 7 pahare pe săptămână pentru sexul frumos). În plus, această băutură, aflată pe val în acest sezon, trebuie “combinată” cu un stil de viaţă sănătos, fără excese alimentare şi fără sedentarism.
De ce «bate » alte băuturi alcoolice
Pe lângă faptul că e mai potrivită pe caniculă decât orice altă băutură alcoolică (răcoreşte şi are mai puţine grade de tărie), berea are şi alte calităţi:
- conţine mai multă apă (în proporţie de 90%);
- conţine carbohidraţi, potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, inclusiv acid folic; un pahar de bere pe zi îi furnizează organismului 15% din doza recomandată a acestor substanţe importante pentru sănătate;
- reduce nivelul cisteinei din sânge (substanţă care alimentează bolile de inimă).