• – Produse alimentare trebuie cămpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sanitar veterinar pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură.
• – Odată cumpărate, produsele trebuie să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei.
• – Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile şi pentru perioda indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
• – Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.
• – Alimentele alterate trebuie îndepărtate pentru că sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente.
• – Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.
 
 

Urmărește-ne pe Google News