- Evitaţi alimentele conservate. Acestea conţin zahar, sare, uneori multă grăsime, dar mai ales conservanţi, aromatizanţi şi coloranţi.
- Ocoliţi alimentele care fermentează dacă ştiţi că aveţi gastrită, fie ea şi uşoară.
- Nu consumaţi varză, fasole, mazăre, deoarece aceste mâncăruri vă pot balona.
Evitaţi ciocolata şi cafeaua
- Diminuaţi cantitatea de ciocolată, cacao şi cafea. Acestea pot duce la tulburări de ritm cardiac.
- Eliminaţi din meniu tocăturile, prăjelile şi carnea de porc grasă. Acestea pot da tulburări digestive şi suprasolicită ficatul.
- Renunţaţi la alcool, de orice tip ar fi. Acesta, consumat în timpul sarcinii, este nociv pentru copil putându-i încetini dezvoltarea sistemul nervos central.
- Nu fumaţi în cele nouă luni de sarcină. Nicotina este o adevărată otravă pentru bebeluşul încă nenăscut.
- Alimentaţia echilibrată este cea bazată pe proteine (carne slabă, ouă, lapte).