Atunci când sunteţi gravidă trebuie să aveţi mare grijă la alimentele pe care le consumaţi. Gabriela Katona (foto), medic la Clinica PULS, vă spune ce nu trebuie să mâncaţi atunci când aşteptaţi un copil.

  • Evitaţi alimentele conservate. Acestea conţin zahar, sare, uneori multă grăsime, dar mai ales conservanţi, aromatizanţi şi coloranţi.
  • Ocoliţi alimentele care fermentează dacă ştiţi că aveţi gastrită, fie ea şi uşoară.
  • Nu consumaţi varză, fasole, mazăre, deoarece aceste mâncăruri vă pot balona.

Evitaţi ciocolata şi cafeaua

  • Diminuaţi cantitatea de ciocolată, cacao şi cafea. Acestea pot duce la tulburări de ritm cardiac.
  • Eliminaţi din meniu tocăturile, prăjelile şi carnea de porc grasă. Acestea pot da tulburări digestive şi suprasolicită ficatul.
  • Renunţaţi la alcool, de orice tip ar fi. Acesta, consumat în timpul sarcinii, este nociv pentru copil putându-i încetini dezvoltarea sistemul nervos central.
  • Nu fumaţi în cele nouă luni de sarcină. Nicotina este o adevărată otravă pentru bebeluşul încă nenăscut.
  • Alimentaţia echilibrată este cea bazată pe proteine (carne slabă, ouă, lapte).

 
 

Urmărește-ne pe Google News