Noile batoane sunt bune atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru siluetă, întrucât picăturile de suc de fructe – măr, portocală şi coacăze – pe care le conţin înlocuiesc până la jumătate din conţinutul de grăsimi prezent în batoanele obişnuite de ciocolată. Tehnica de preparare a acestor batoane fucţionează perfect cu toate tipurile de ciocolată – neagră, albă, cu lapte – şi oferă produsului final o aromă fructată.
Specialiştii britanici au în vedere şi posibilitatea de a înlocui sucul de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, pentru a menţine gustul de ciocolată. Tehnica de fabricaţie, concepută de cercetătorii de la Universitatea Warwick, înlocuieşte untul de cacao şi grăsimile din lapte, folosite în batoanele obişnuite, cu sucul de fructe – un lichid alcătuit din microbule, scrie Mediafax.
Cercetătorii britanici speră că metoda lor va fi preluată de industria dulciurilor pentru a introduce pe piaţă batoane de ciocolată cu conţinut scăzut de grăsimi şi alte dulciuri asemănătoare. O porţie clasică (57 grame) de ciocolată neagră din clasa „premium” include până la 13 grame de grăsimi, reprezentând 20% din necesarul zilnic de grăsimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grăsimi fac parte din clasa grăsimilor saturate, considerate dăunătoare pentru sănătate. Deşi este bogată în grăsimi şi zahăr, ciocolata cu suc de fructe are o concentraţie ridicată de substanţe naturale din plante, considerate sănătoase, precum antioxidanţii şi flavonoizii.