Simptome
Faptul că dinţii sunt cariaţi e semnalat prin dureri şi printr- o sensibilitate la băuturi şi la alimente reci sau fierbinţi. În situaţia în care cariile sunt mari, apar dureri şi la un banal curent de aer. Durerile pot fi surde, înţepătoare, pulsatorii şi se extind câteodată la întreg maxilarul. Dacă aveţi carii este neapărat necesar să vă adresaţi dentistului. Este foarte important să efectuaţi regulat un control al danturii, astfel încât cariile să fie depistate din timp. Pentru calmarea durerilor, autorii cărţii, dr. Heike Kovacs, Brigit Kaltenthaler şi Iris Hammelmann, vă sfătuiesc să încercaţi şi câteva tratamente naturiste.
Tratamente
– Dacă obrazul e umflat şi gingiile sângerează, folosiţi Mercurius solubis (tratament homeopatic obţinut din mercur).
– Pentru gingii inflamate, încercaţi să vă clătiţi gura cu ceai de muşeţel şi salvie.
– Pentru întărirea smalţului dinţilor şi pentru distrugerea bacteriilor, beţi ceai verde.
– Dacă aveţi dureri acute, este bine să mestecaţi cuişoare, mai ales dacă nu aveţi posibilitatea sau timpul necesar să mergeţi la stomatolog.
Folosiţi pastă pe bază de compuşi activi
- Este bine să apelaţi din când în când la duş, pentru a clăti bine dinţii. Jetul puternic de apă curăţă bine şi spaţiile dintre dinţi, îndepărtând bacteriile şi împiedicând apariţia cariilor.
- Spălaţi-vă pe dinţi în mod regulat, mai ales după fiecare mesă.
- Utilizaţi pastă de dinţi specială, pe bază de compuşi activi, împotriva parodontozei.
- Mergeţi la stomatolog cel puţin de două ori pe an, pentru control şi detartraj.
- Mâncaţi un măr în fiecare zi.
- Mestecaţi gumă specială anticarii.
Revista + cartea = 12,99 de lei
Cereţi la chioşcuri revista “Lumea femeilor” cu cartea “Enciclopedia sănătăţii familiei”! Aveţi 400 de pagini din care aflaţi cum să recunoaşteţi principalele afecţiuni şi cum să le trataţi. Volumul poate fi achiziţionat cu doar 12,99 de lei, adică la un sfert din preţul la care se vinde în librării.