Un fruct de avocado conține 30 de grame de grăsimi, iar 20% din acestea sunt grăsimi mono-saturate, ce sunt benefice pentru sănătate. Fiind foarte bogat în potasiu, regleazătensiunea arterială. În plus, poate contribui la prevenirea bolilor circulatorii, precum bolile cardiace, accidentul vascular cerebral și hipertensiunea arterială. Avocado conține o cantitate mare de acid folic, care poate scădea riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Avocado mai conține luteină, bună pentru a preveni problemele cu ochii.
Fructul de avocado, ca şi bananele, începe să se coacă după ce e cules, aşa ca e posibil să găseşti multe fructe necoapte. Un avocado bun trebuie să fie un pic moale când apeşi pe el şi fără pete pe coajă. Există mai multe tipuri de avocado, unele au coaja verde, altele au coaja maro închis, aşa că nuanţa nu îţi spune neapărat dacă fructul e copt sau nu. Dacă ai cumpărat un fruct necopt şi îţi dai seama de asta înainte să-l tai, îl poţi ajuta să se coacă mai repede, dacă îl pui într-o pungă de hârtie, la loc călduros.
Pastă de avocado
Ingrediente: un avocado, 25g brânză de vaci, usturoi pisat, ceapă verde, sare, piper, suc de lămâie, boia de ardei.
Mod de preparare: Se taie avocado în jumătate, se curaţă de sâmbure și se scobește miezul cu o lingură. Se stropește cu suc de lămâie și se combină cu brânză de vaci. Se amestecă cu mixerul până se omogenizează. Se adaugă restul ingredientelor pe rând, fiecare după gust, și se amestecă bine. Se lasă să stea o oră la temperatura camerei, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Această pastă se poate folosi la tartine, ornată cu pătrunjel verde sau frunze de ceapă verde.