Bastonașe crocante cu nuci

Ingrediente:

  • 100 g unt moale;
  • 1 ou
  • 120 g nuci/alune prăjite și mărunțite grosolan
  • 160 g făină
  • 1 gălbenuș de ou
  • puțină cremă de cafea

Mod de preparare:

Prăjiți ușor nucile și lăsați-le să se răcească.

Bateți untul până devine cremos, adăugând treptat oul, sarea și zahărul.

Bateți amestecul până devine galben-deschis.

Adăugați nucile/alunele mărunțite în amestec. Cerneți făina deasupra, amestecați și încorporați totul în aluat.

Lăsați aluatul la rece pentru 1 oră.

Apoi întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 1 cm. Puneți foaia de aluat în congelator pentru câteva minute, apoi tăiați-o în bastonașe.

Așezați bastonașele pe o tavă unsă cu unt. Ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și crema de cafea.

Coaceți timp de aproximativ 10 minute la 200 de grade Celsius, pe rândul din mijloc al cuptorului.

Foto:123rf.com

Urmărește-ne pe Google News