Bastonașe crocante cu nuci
Ingrediente:
- 100 g unt moale;
- 1 ou
- 120 g nuci/alune prăjite și mărunțite grosolan
- 160 g făină
- 1 gălbenuș de ou
- puțină cremă de cafea
Mod de preparare:
Prăjiți ușor nucile și lăsați-le să se răcească.
Bateți untul până devine cremos, adăugând treptat oul, sarea și zahărul.
Bateți amestecul până devine galben-deschis.
Adăugați nucile/alunele mărunțite în amestec. Cerneți făina deasupra, amestecați și încorporați totul în aluat.
Lăsați aluatul la rece pentru 1 oră.
Apoi întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 1 cm. Puneți foaia de aluat în congelator pentru câteva minute, apoi tăiați-o în bastonașe.
Așezați bastonașele pe o tavă unsă cu unt. Ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și crema de cafea.
Coaceți timp de aproximativ 10 minute la 200 de grade Celsius, pe rândul din mijloc al cuptorului.
Foto:123rf.com