Ingrediente: un litru de vin roşu, o portocală, un măr, un baton de scorţişoară şi zahăr.
Preparare: se pune vinul la fiert cu portocala decojită şi feliată, cu mărul tăiat cubuleţe, cu batonul de scorţişoară şi cu zahărul şi se fierbe aproximativ două minute.
Cafea cu lămâie
Ingrediente: o felie de lămâie, două linguriţe de cafea, zahăr şi un praf de scorţişoară.
Preparare: într-o ceaşcă se pun zahărul, cafeaua, lămâia şi scorţişoara. Apa se dă în clocot şi se toarnă peste amestecul de cafea cu scortişoară. Se amestecă bine şi se lasă deoparte câteva minute înainte de a fi servită.
Ceai cu miere
Ingrediente: o linguriţă de scorţişoară, o lingură de miere, zeama de la o jumătate de lămâie, 250 ml de apă.
Preparare: se pune la fiert apa. Într-o cană se amestecă scorţişoara şi mierea, apoi se adugă apa fierbinte. Înainte de a fi servit, se adaugă zeama de lămâie.