Este unul dintre cele mai folosite ceaiuri în curele de slăbire. Favorizează arderea caloriilor, reduce asimilarea glucidelor şi lipidelor din alimente. Se poate consuma atât în timul curelor de slăbire, cât şi după terminarea acestora. Se prepară astfel: peste o linguriţă de ceai verde se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă între trei şi cinci ceşti pe zi, ultima cu câteva ore înainte de culcare. În farmaciile naturiste există şi capsule de ceai verde.
Ananasul
Conţine enzime care ajută stomacul să digere mult mai bine alimentele (mai ales grăsimile şi proteinele din ele). Consumă zilnic acest fruct sau bea o cană de ceai preparată din bucăţi deshidratate.
Rădăcină de pătrunjel
Rădăcina de pătrunjel elimină sau limitează procesele inflamatoare, este diuretică şi depurativă, favorizează transpiraţia, contribuind la eliminarea toxinelor şi neutralizând efectele nocive ale tutunului şi alcoolului. Se consumă sub formă de salate ori de suc. Este recomandat ca sucul să se bea imediat după ce a fost preparat şi obligatoriu pe stomacul gol. Cura durează două săptămâni.
Păpădia
Se cunoaşte efectul tonic şi regulator al digestiei pe care îl are această plantă. Sucul de păpădie este unul dintre cele mai eficiente tonice, bogat în săruri minerale, magneziu şi fier. Păpădia este indicată în litiaze biliare, obezitate şi celulită. Planta mai e recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol, deoarece face să scadă valoarea lui în sânge. Se face o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită, din care se beau două căni pe zi. Primăvara se poate face şi salată din frunze de păpădie.
Frasinul
Frunzele acestei plante au o puternică acţiune diuretică, ajutând la îndepărtarea edemelor şi, implicit, a celulitei. În cazul retenţiei de apă, se recomandă infuzia de frasin care se prepară din două vârfuri de frunze de frasin uscate şi o linguriţă de frunze uscate de coacăz negru, ambele bine mărunţite. Se bea câte o cană de trei ori pe zi, între mese. Contra celulitei, se pre pa ră o infuzie de o linguriţă de frunze uscate într-o cană cu apă clocotită. La aceasta se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Se consumă trei căni pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.
Lavanda
Îmbunătăţeşte circulaţia arterelor. În plus, are şi un efect calmant şi sedativ şi ajută la reglarea celulelor. Este foarte eficientă dacă este folosită sub formă de ulei esenţial. Sunt de ajuns câteva picături de ulei într-o cană de apă călduţă pentru a face o loţiune cu efect asupra zonelor cu depuneri de grăsime. Datorită principiilor sale active, aceasta plantă măreşte secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei, activând digestia.
Unguraşul
Facilitează secreţia bilei şi este utilizat cu rezultate excepţionale în caz de surplus ponderal. Se prepară un ceai dintr-o lingură de plantă uscată şi marunţită la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute şi se beau două căni pe parcursul unei zile.
Socul
Consumat sub formă de suc, ceai sau tinctură, socul te ajută să te detoxifici şi să scapi astfel de kilogramele nedorite pentru că are efect depurativ. În plus, socul inhibă senzaţia de foame şi te scapă de celulită. Ceaiul se prepară sub formă de infuzie din trei linguriţe de plantă uscată şi 250 ml de apă fiartă. Tratamentul durează două săptămâni, după care se face o pauză de o săptămână. Pentru un efect mai puternic, ceaiul se poate asocia cu o tinctură preparată din fructe de soc. Înainte de fiecare cană de ceai, se administrează câte o linguriţă diluată cu puţină apă. Această operaţie se repetă timp de maximum o lună. Atenţie însă, aceste substanţe consumate în exces provoacă diaree, vomă şi arsuri gastrice.