Vinul roşu este elixirul tinereţii. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nature, ingredientul miraculos găsit în vinul roşu, resveratrolul, poate prelungi durata vieţii şi poate ajuta în lupta contra afecţiunilor asociate vârstei înaintate.
Cercetătorii americani au explicat că în momentul în care vinul roşu e băut, resveratrolul se amestecă în organism cu o enzimă, numită TyrRs, şi formează aminoacidul tirozina. Drept urmare, acest proces activează şi o proteină numită PARP-1, care funcţionează ca un factor de reparare a ADN-ului şi care are o influenţă semnificativă în durata vieţii.
“Consumul moderat de vin roşu îi oferă unei persoane suficient resveratrol cât să aibă un efect protector şi urmări benefice asupra organismului”, a declarat doctorul Mathew Sajish, de la institutul Scripps Research. Totodată, cercetătorii precizează că resveratrolul combinat cu enzima TyrRs nu doar că prelungeşte viaţa, dar activează şi gene ce ne apără de tumori sau de diabet.