Radicalii liberi, eliminați din corp

Iarna, din cauza alimentației mai sărace în legume și fructe proaspete și mai bogate în grăsimi, se acumulează toxine în organism, așa că, primăvara, perioada de curăţire este binevenită pentru prevenirea îmbolnăvirilor, dar şi pentru ajutor în tratarea celor deja existente.
Unele „vindecări miraculoase” de cancer se datorează postului, adică unui regim alimentar sărac în proteine animale, grăsimi și zaharuri. Organismul, când nu mai primeşte hrană suficientă, apelează mai întâi la depozitele de grăsime şi, apoi, la orice sursă din corp care poate fi consumată, deci şi la tumori. Depozitele de toxine provoacă sau înrăutăţesc reumatismul. Postul are un efect foarte bun şi în obezitate. Previne sau ajută la tratarea bolilor infecţioase, pentru că întărește sistemul imunitar. Alimentaţia pe bază de crudități ne ferește de carii dentare și de multe alte boli degenerative ca: artroza, sciatica, dureri ale articulațiilor șoldurilor și ale coloanei vertebrale. Eliminarea depozitelor de toxine din corp previne sau ajută la tratarea arteriosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă, calculilor biliari, bolilor de piele etc.

Cum se ține corect

În mănăstiri, se ține un post mai aspru, iar majoritatea credincioșilor renunță în această perioadă la carne, ouă și produse lactate. Postul Paştelui este cel mai lung şi mai drastic. Începe cu o perioadă de pregătire: săptămâna brânzei, în care nu se mai consumă carne, în schimb se mănâncă vegetale, brânză, ouă şi peşte. Apoi, pentru prima săptămână de post, Biserica recomandă un regim mai aspru: de luni până miercuri se ia masa doar o dată pe zi, seara, cu pâine și apă. În continuare, se mănâncă doar produse vegetale, iar ulei și vin se consumă în zilele speciale, în care există dezlegare, cum ar fi sărbătorile și zilele de sâmbătă și duminică. De sărbătorile mari, este și dezlegare la pește. Anul acesta vor fi la Bunavestire (25 martie) și Duminica Floriilor (17 aprilie). Ultima săptămână de post este asemănătoare primei. În plus, în Vinerea și Sâmbăta Mare se ține post negru. Cei mai mulți creștini țin postul după puterile lor, starea de sănătate și de tipul de activitate în care sunt implicați.

Cu ce înlocuiești alimentele

Este important să ai un aport optim de proteine: ciuperci, fasole, linte, soia. Totuşi, aceasta din urmă trebuie consumată cu moderaţie, deoarece conţine hormoni estrogeni, care, în exces, dăunează organismului. Nu sunt indicate produsele speciale de post (salamuri, pate, chiftele etc.). Unele dintre ele pot să conţină aditivi alimentari, care nu vor ajuta la detoxifierea organismului. Folosește și cereale ca hrișca și meiul, pe care le poți firbe și prepara cu diverse legume, ca salate. În general, se recomandă o hrană cât mai naturală şi să profiţi de verdeţurile care apar primăvara.

 
 

Urmărește-ne pe Google News