Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că uleiul oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, este foarte bine tolerat de stomac şi ajută la combaterea ulcerului şi a gastritei. ”Uleiul obţinut din măsline are o aciditate redusă şi conţine substanţe care protejează celulele corpului de radicalii liberi, compuşi care accelerează procesele de îmbătrânire şi favorizează dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului. Mai trebuie menţionat şi că proporţia optimă de acizii Omega-6 şi Omega-3, de zece părţi la una, îi conferă, de asemenea, uleiului de măsline calităţi importante de reducere a problemelor cardiovasculare”, a explicat Nina Erena, director de marketing la Solaris, firmă care recent a importat din Grecia un nou tip de ulei de măsline. În plus despre acesta se spune că este util şi pentru hidratare şi pentru creşterea elasticităţii pielii, dar şi pentru păr, mâini şi unghii.