– Pentru ca aluatul să iasă sfărâmicios, înlocuiţi oul întreg cu două gălbenuşuri.
– Pentru ca aluatul de tartă să iasă mai bun, după ce a fost frământat, e bine să se lase la rece, în jur de o oră.
– Prăjiturile din aluat dospit se coc la foc potrivit, altfel se formează o crustă la suprafaţă şi ele rămân crude în interior.
– E recomandat ca dulciurile din aluat să se coacă în forme de metal, deoarece vasele din sticlă termorezistentă lasă fundul prăjiturii necopt.
– Atunci când preparaţi blat de tort, este bine ca făina să se cearnă de două ori, pentru a fi bine aerisită. Astfel, blatul va creşte mai frumos.
– Dacă vrei ca aluatul pe care-l pregăteşti să iasă fraged, pune apa şi untul reci, de la frigider.
– Pentru ca blatul de tort sau de prăjitură să se taie mai bine în felii, e bine ca acesta să se pună de seara până dimineaţa, la rece, la frigider.