• Pentru a verifica dacă făina pentru aluaturi este de calitate, se face următorul test: se ia într-un pumn făină şi se strânge puternic. Dacă se formează bulgăraşi care se desfac atunci când se deschide pumnul, înseamnă că este bună făina.
• Pentru ca zahărul caramel să nu se întărească prea repede, după ce se topeşte pe foc, se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie.
• Cartofii fierţi în coajă se curăţă foarte uşor, dacă se cufundă, după ce se iau de pe foc, în apă rece în care se adaugă câteva cuburi de gheaţă.
• Zahărul vanilat folosit la prepararea deserturilor poate fi pregătit şi în casă după următoarea reţetă: se umple un borcan cu zahăr pudră, apoi se pune un baton de vanilie tăiat, pe lung, în 2-3 bucăţi, şi se închide borcanul ermetic.
După şapte zile, se deschide borcanul şi se poate folosi zahărul vanilat la aromarea dulciurilor.
• Carnea nu se sărează niciodată de la început, ci abia după ce şi-a eliminat sucul în tavă sau tigaie.