– Dacă ai nuci al căror miez se scoate greu din coajă, pune-le 2-3 minute în apă clocotită şi apoi lasă-le să se răcească, înainte de a le sparge.
– Dacă vrei lapte bătut făcut în casă, îl poţi prepara amestecând ½ l lapte crud cu ½ l lapte fiert şi apoi răcit, până rămâne călduţ, şi cu 2 linguri de smântână. Se lasă 24 de ore la temperatura camerei, apoi poate fi servit.
– Atunci când cureţi o ceapă iute, ca să nu te usture ochii, taie-le mai întâi coaja de la ambele capete.
– Clătitele se pot păstra mai multe zile proaspete, dacă se împăturesc în patru şi se bagă în pungi de plastic, la frigider.
– Boiaua de ardei se presară pe friptură la sfârşit, după ce s-a rumenit, altfel va fi inestetică.
– Pentru ca supa să aibă o culoare plăcută, adăugaţi
2 morcovi daţi pe răzătoarea mică şi căliţi în puţin ulei.
– Blatul de tort se scoate foarte uşor din tava în care a fost copt, dacă se înveleşte forma într-un prosop umed, câteva minute.