Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Ce este bitter-ul suedez

Bitter-ul este o infuzie creată din ingrediente predominant amare. Aceste ingrediente cuprind substanțe aromatice și botanice care pot include orice combinație de ierburi, rădăcini, scoarță, fructe, semințe sau flori, care sunt adesea folosite în medicina tradițională chineză și medicina Ayurveda.

Oamenii au folosit plante medicinale din cele mai vechi timpuri, în multe culturi diferite. Cocktailurile de tip bitter au fost utilizate pe scară largă în anii 1700, când un medic pe nume George Cheyne a început să trateze guta cu o dietă ușoară, multe lichide și o combinație amară care conținea, printre altele alcool, pelin și hrean.

Bitter-ul suedez reprezintă un amestec de plante, care a fost dezvoltat în Suedia, încă din secolul al XVII-lea, de către medicul și chimistul Urban Hjarne și vândut în farmacii sub numele Elexir Amarum.

Ce conține bitter-ul suedez

Bitter-ul suedez poate fi făcut din mai multe plante amare și fiecare producător are propria rețetă. Cele mai comune ingrediente sunt însă următoarele:

  • Alcool
  • Păpădie
  • Genţiană
  • Pelin
  • Pepene amar
  • Aloe
  • Rădăcină de brusture
  • rădăcină de Angelica
  • hrean

La acestea se adaugă și anumite arome, ierburi, flori și condimente.

Ierburi și flori: mentă, salvie, iarbă de lămâie, mentă, măcriș, levănțică, mușețel, hibiscus, floarea pasiunii și valeriană.

Condimente: scorțișoară, cassia, turmeric, cuișoare, cardamom, ardei iute, fenicul, ghimbir, nucșoară, boabe de ienupăr, anason stelat, boabe de vanilie și boabe de piper.

Ce beneficii are bitter-ul suedez

Bitterul suedez a fost recunoscut pentru efectele pe care le are asupra sănătății digestive. Un studiu realizat cu ceva ani în urmă a arătat că acesta ameliorează indigestia.

Bitterul suedez stimulează receptorii din gură și gât, care sunt activați de alimentele amare, ceea ce crește producția de saliva, suc gastric și stimulează funcțiie hepatice. Așadar, ajută la descompunerea grăsimilor și a altor alimente. Când este utilizat ca digestiv, există adesea un efect imediat.

Deși specialiștii susțin că este nevoie de mai multe cercetări, bitter-urile digestive par să aibă unele beneficii pentru sănătate.

Remediu natural în caz de diabet

Pepenele amar este folosit în mod tradițional în India, Asia și America de Sud ca remediu natural pentru diabet. La persoanele cu diabet, pepenele amar scade nivelul de glucoză din sânge. Ar putea ajuta corpul să elibereze și să folosească, de asemenea, insulina. Însă este nevoie de mai multe cercetări pentru a spune aceste lucruri cu certitudine.

Reglează pofta de mâncare

Studiile citate de webmd.com au arătat că persoanele care au consumat ierburi amare au mâncat mai puține calorii. Bitter-ul suedez ar putea acționa asupra receptorilor de amărui din anumite părți ale sistemului digestiv, iar acestea să elibereze hormoni intestinali ce dau seznația de sațietate.

Produce mai multă salivă

Saliva are enzime care la descompunerea alimentelor.. Bitter-ul vă poate ajuta să produceți mai multă salivă, ceea ce ar putea ajuta la digestie.

Eliberează sucul gastric

Stomacul conține diferite substanțe chimice, cum ar fi pepsina și acidul din stomac, care ne ajută să descompunem alimentele. Bitter-ul poate determina stomacul să elibereze mai mult suc gastric. Acest lucru poate ajuta în cazul arsurilor la stomac, crampe și indigestie.

Remediu împotriva constipației

Bitter-ul suedez conține, de asemenea, Aloe folosită în mod tradițional ca laxativ stimulant pentru ameliorarea constipației.

Cum se consumă bitter-ul suedez

Bitter-urile sunt foarte puternice, iar doza și frecvența vor varia în funcție de motivul pentru care le folosiți. Dar de multe ori câteva picături sunt suficiente.

Le poți lua punând pe limbă câteva picături dintr-o tinctură, fie diluând cu un alt lichid.

La început, cel mai bine este să începeți cu doze mici de bitter înainte de a evalua eficacitatea acestuia și reacția organismului vostru.

Bitter suedez – contraindicații

Plantele medicinale pot interacționa cu unele medicamente și le poate diminua efectul.

Este posibil ca unele plante din bitter să nu fie sigure pentru anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi epilepsia, bolile de rinichi, bolile hepatice, tensiunea arterială scăzută. De asemenea, puteți fi alergic la ierburile folosite în bitter.

Femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui să consume bitter. De asemenea, nu ar trebui administrate nici copiilor, deoarece sunt adesea infuzate în alcool.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News