După ce ai folosit mai multă vreme blenderul, inevitabil vei observa că lamele cuțitului încep să se tocească, iar alimentele nu mai sunt mărunțite cum trebuie. Nu este nevoie să cumperi lame noi, ci te poți folosi de un aliment la îndemână în orice bucătărie pentru a le ascuți pe cele vechi.
Cuprins:
Cum poți ascuți cuțitele din blender cu boabe de orez
Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de orez nefiert în blender și să pornești aparatul cel mult un minut. Ulterior, vei simți că lamele cuțitelor sunt mai tăioase. Mai mult decât atât, boabele de orez nu se strică și pot fi refolosite în bucătărie.
Acum poți folosi blenderul pentru a face rețete delicioase, cum ar fi un smoothie.
La ce mai poți folosi boabele de orez în gospodărie
Boabele de orez pot fi folosite pentru a salva telefonul mobil scăpat în apă. După ce ștergi dispozitivul de apă, pune-l într-un bol de orez și lasă-l până a doua zi.
Poți folosi orezul pentru a testa dacă uleiul din tigaie este încins. Aruncă două boabe de orez în tigaia cu ulei, iar când acestea încep să sfârâie, înseamnă că uleiul este încins și poți găti.
Vezi ce alte trucuri cu orez mai poți face în bucătărie.
Ce alimente să nu pui niciodată în blender
Blenderul este unul din aparatele de nelipsit din orice bucătărie, fiind folosit pentru mărunțirea alimentelor, fructe sau legume. Există însă o serie de alimente pe care este bine să nu le pui în blender:
- frunzele de salată, spanac sau rucola
- legume cu multe fibre
- boabe de cafea
- fructe înghețate
- carne (doar dacă este fiartă)
- carne cu os
- roșii uscate
Foto: 123rf.com