Atunci când prăjești carne, temperatura uleiului din tigaie
este unul dintre elementele esențiale pentru a obține crusta perfectă și în
același timp suculența dorită. Poți verifica temperatura uleiului din tigaie în
momentul prăjirii cu un termometru special, dar majoritatea dintre noi nu au
așa ceva, prin urmare, recurgem la anumite trucuri pentru a vedea când este
suficient de încins.

Pune două boabe de orez în tigaia cu ulei, înainte să prăjești carnea

Astfel, dacă vrei să pui carnea la prăjit în momentul
oportun, pune uleiul pe foc și aruncă două boabe de orez. Când acestea încep să
sfârâie, înseamnă că uleiul a ajuns la temperatura optimă pentru a prăji
carnea.

Acest truc poate fi folosit pentru orice fel de carne. Dacă vrei să prăjești pui, de exemplu, ai grijă și ce condimente sunt cele mai potrivite pentru carnea de pui.

Boabele de orez pot fi folosite și atunci când prăjim cartofi, o mâncare atât de simplă, dar în cazul căreia este important să punem cartofii în uleiul încins și nu când este rece.

La ce mai poți folosi boabele de orez în gospodărie

Boabele de orez pot fi folosite pentru a salva telefonul mobil scăpat în apă. După ce ștergi dispozitivul de apă, pune-l într-un bol cu orez și lasă-l până a doua zi.

De asemenea, boabele de orez pot fi folosite pentru a curăța
cuțitele blenderului. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de orez
nefiert în blender și să pornești aparatul cel mult un minut. Ulterior, vei
simți că lamele cuțitelor sunt mai tăioase.

Vezi ce alte trucuri cu orez mai poți face în bucătărie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News