Costuri aproximative ingrediente: prune: 2 lei, stafide: 1,50 lei, curmale: 2 lei, nuci: 2 lei, susan: 0,50 lei. Total: 8 lei
Bomboane de post
Ingrediente: 150 g de prune uscate, 150 g de stafide, 5 curmale, o mână de nucăi macinate, o lingră seminţe de susan
Preparare: prunele, stafidele şi curmalele se lăsă la înmuiat câteva ore bune după care se scurg de apă şi se mixează cu ajutorul robotului până când compoziţia are aspectul unei paste. Se scoate pasta din robot, se punem într-un castron şi se adaugă nuca măcinată cât să se lege compoziţia. După ce se ajunge la consistenţa dorita se formează cu ajutorul mâinilor biluţe care se dau prin diferite seminţe, cum ar fi de susan. După ce se aşază pe farfurie se dau la rece până a doua zi.
Citește și: Bomboane din resturi de prăjituri