- Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.
Cuprins:
De ce să pui murături și conserve pentru iarnă
Cultura gastronomică românească păstrează această tradiție de a pune murături și conserve. Asta include tot felul de legume murate, de la castraveți, conopidă, varză, morcovi, gogoșari, gogonele sau ceapă, până la pepene murat.
De altfel, gemurile, marmeladele, dulcețurile sau sosul de roșii ori ketchup-ul făcut în casă intră și ele în categoria deliciilor din cămara bunicilor sau părinților.
Într-adevăr, ar trebui să ai alături o mână de ajutor, însă acest lucru poate deveni rapid activitatea preferată a familiei tale, mai ales dacă ai copii pe care vrei să îi ții ocupați și să le arăți obiceiuri pe care le-ai învățat de la bunici.
Munca nu e deloc ușoară, însă dacă ai la dispoziție instrumentele necesare, de la borcane, oale mari, condimente și materia primă, atunci poți să te apuci de murat și conservat fără probleme.
Dacă nu știi de unde să te apuci, atunci ar trebui să începi cu achiziționarea unor borcane. Nu îți face griji, ele nu sunt scumpe și le poți refolosi în fiecare an, dacă le manevrezi cu grijă și nu se sparg.
Borcane pentru murături
În funcție de cantitatea pe care vrei să o faci, poți alege acest set de 12 borcane de câte 370 de mililitri cu capace. Vei obține mai multe borcane de murături cu o cantitate mai mică în fiecare.
Ele sunt ideale și dacă vrei să pui murături și să le oferi altcuiva. Cantitatea este ideală și vei avea murături toată iarna, dacă ai o familie mică. În plus, poți desface doar câte unul, iar restul vor avea timp să se mureze și mai bine și să fie mai gustoase.
Lucrurile se schimbă dacă ai o familie mare sau vrei să pui murături atât pentru tine, cât și pentru alții. Vei avea nevoie pentru acest proces de un pachet de 8 borcane a câte 5 litri. În plus, acestea vin și cu presă care să țină legumele murate în saramură, asigurându-te că toate sunt scufundate în lichid.
Altfel, dacă vrei să faci murături doar pentru tine, poți alege un borcan din plastic cu capac și mâner care are o capacitate de 3 litri și are un preț extrem de convenabil, doar 8,5 lei.
Borcane cu capac pentru conserve
Când vine vorba despre conservare, gemurile, dulcețurile și diferitele tipuri de zacuscă sunt cele mai îndrăgite de români. Fiecare gospodină are propria rețetă de zacuscă. De fapt, dincolo de rețete și secrete, zacusca făcută în casă nu poate fi niciodată comparată cu una din comerț. Este valabil și pentru gemuri sau dulcețuri.
Pentru a încerca mai multe tipuri de zacuscă, poți cumpăra un set de 12 mini borcane din sticlă cu capace etanșe și etichete autocolante ca să știi ce fel de zacuscă pui în fiecare.
Pentru gemuri sau dulcețuri poți achiziționa un set de 24 de borcane de câte 110 ml. Le poți eticheta și sunt ideale pentru a fi oferite cadou. Elegante și mici, aceste borcane vor impresiona pe oricine, însă conținutul lor va fi adevărata surpriză.
Poți apela și la un borcan de sticlă încăpător.
Pentru gemuri de prune, căpșuni, cireșe, caise, piersici sau orice combinație de fructe, acest pachet de 4 borcane pătrate sunt perfecte. În plus, poți lipi etichete pe capace și vr arăta foarte drăguț, astfel încât le poți face cu ușurință cadou, deși cel mai probabil vei dori să le păstrezi pentru tine.
Gospodinele care vor să facă sos de roșii acasă și să îl conserve merită toate laudele. Procesul nu este unul ușor, însă produsul finit merită tot efortul. Sosul de roșii făcut în casă poate fi folosit la ciorbe, tocănițe, paste și lasagna, sosuri pentru chiftele și carne, dar și pe post de ketchup pentru cartofii prăjiți sau șnițele de pui.
Folosește acest pachet de 12 borcane de sticlă înalte, ideale pentru a depozita bulionul sau ketchup-ul de casă. Costă 64 de lei, însă este nevoie să le cumperi o singură dată, pentru că le vei refolosit de multe roi.
Borcane de plastic cu capac ieftine
Dacă ții la bugetul tău și preferi să investești în legume și fructe de calitate pentru conserve și murături delicioase, atunci vei dori să le pui în borcane de plastic cu capac ieftine.
Pentru cantități mari, o ofertă convenabilă este acest pachet de 8 borcane din plastic pentru murături. Fiecare borcan are 5 litri și întregul set costă 47,75 de lei.
Dacă vrei o cantitate mai mică, poți lua acest borcan din plastic cu capac la 1 litru, care costă 3,21 lei. În plus, vine cu trei feluri de capace și îl poți refolosi la altceva, după ce pui murături în el.
Dacă nu e prima oară când pui murături și vrei să faci treaba ca la carte, atunci vei avea nevoie de un borcan de 10 litri sau unul de 15 litri, în care să pui murături asortate pentru toată familia. Acesta costă 12,50 lei și este ideal pentru cantități mari de murături.
Desfăcătoare și capsatoare de borcane
Pentru momentul când vrei să savurezi bunătățile pe care le-ai pregătit, vei avea nevoie de forță ca să deschizi borcanele. Din fericire, tehnologia a evoluat și nu mai e nevoie să te chinui.
Pur și simplu cumpără-ți un desfăcător de borcane pentru a îți face viața mai ușoară.
Există sisteme complexe, dar și desfăcătoare din plastic cu care poți închide sau deschide capacele borcanelor. Acestea sunt foarte utile, deoarece îți permit să închizi bine capacul borcanului odată ce l-ai umplut, astfel încât conservarea să se facă în parametrii optimi.
Și, bineînțeles, odată ce l-ai închis atât de bine, vei avea nevoie de același instrument pentru a deschide capacul.
De exemplu, poți să îți achiziționezi un desfăcător multifuncțional care poate deschide rapid conserve, borcane de diverse dimensiuni, sticle cu dop de tablă sau dop cu filet. În acest fel, te vei feri de accidente neplăcute.
Dacă te decizi să pui conserve și murături, gemuri, zacuscă sau suc de roșii de casă, ar trebui să te pregătești cu borcane, capace, o pâlnie, capsator și desfăcător de borcane, dar și multă răbdare și o mână de ajutor în caz de nevoie.
În plus, amintește-ți să cumperi legumele și fructele cât mai aproape de momentul în care vrei să le conservi, astfel încât să păstrezi gustul și aroma lor. Nu uita să sterilizezi borcanele și să manevrezi cu grijă totul. Rezultatele muncii se vor vedea atunci când vei gusta preparatele.
Vezi şi ghete de toamnă pe care să nu le ratezi în 2022!