PORȚII: 8-10
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
► Ingrediente
►300 g făină
►150 g margarină
►100 ml apă minerală
►10 g drojdie ►sare
►3-4 frunze busuioc proaspăt
►150 g ciuperci
►o legătură mărar
►50 g cașcaval de post
►ulei de floarea-soarelui

► Preparare:
1. Se spală ciupercile, se taie feliuțe şi se călesc în puţin ulei. 2. Cașcavalul se taie cubulețe, iar mărarul se toacă mărunt.
3. Se cerne făina, se face gaură la mijloc și se pun margarina, drojdia, apa, sarea, ciupercile, cașcavalul și verdeața. Se amestecă ingredientele, apoi aluatul obţinut se lasă să crească la temperatura camerei.
4. Se umplu formele de brioşe tapetate cu hârtie de copt cu aluat, se lasă să mai crească în forme 10 minute, apoi se coc la 150°C. Se servesc ornate cu busuioc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News