► Ingrediente
►2 dovlecei
►2 morcovi
►4 ouă
►o legătură mărar
►4 linguri făină
►2 linguri pesmet
►100 g unt sau margarină
►sare
►piper negru măcinat
►o legătură ceapă
►smântână
►pătrunjel pentru ornat

► Preparare:
1. Se spală morcovii, dovleceii şi ceapa. Se taie cubuleţe şi se pasează cu blenderul.
2. Se adaugă untul moale şi ouăle unul câte unul şi se omogenizează bine. Se presară pesmetul şi făina cernută.
3. Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se adaugă în formele de brioşe. Se ornează cu feliuţe de legume tăiate foarte fin. Se coc la 160°C.
4. După ce s-au rumenit frumos brioşele, se scot şi se servesc simple sau ornate cu pătrunjel şi smântână.

 
 

Urmărește-ne pe Google News