Prăjitura cu multă ciocolată în compoziție este cunoscută și sub numele de brownie sau negresă. Vezi cum obții acasă gustul intens de ciocolată și cum faci pas cu pas rețeta de brownie.

Rețete pentru brownie

Brownie, rețetă simplă

Ingrediente

  • 250 gr ciocolată neagră;
  • 200 gr zahăr brun;
  • 125 gr unt;
  • 70 gr făină;
  • 50 gr cacao;
  • 2 ouă;
  • Esență de vanilie.

Mod de preparare

Amestecă untul cu zahărul și esența până se omogenizează ingredientele. Adaugă apoi, pe rând, ouăule și amestecă bine. Încorporează făina, cacao și un praf de sare. Amestecă bine.

Topește ciocolata la bain-marie și toarn-o peste compoziție. Amestecă bine până când se omogenizează toate ingredientele.

Pune compoziția obținută într-o tavă pentru cuptor de dimensiuni medii. Lasă la 160 de grade C pentru 30-40 de minute, după care lasă să se răcească și o poți consuma.

Rețetă pentru brownie

Ingrediente

  • 300 gr făină;
  • 300 gr zahăr;
  • 200 gr ciocolată neagră;
  • 200 gr unt;
  • 100 ml lapte;
  • 6 ouă;
  • Un praf de copt, esență de vanilie.

Mod de preparare

Pune într-o cratiță untul, laptele și ciocolata rasă. Fierbe la foc mic până când se topește ciocolata și se omogenizează toate ingredientele.

Când compoziția s-a răcit, adaugă treptat și câte un gălbenuș și esența. Când compoziția este omogenă, adaugă treptat și făina amestecată cu praf de copt.

Toarnă compoziția într-o tavă întinsă pe care ai uns-o cu puțin unt înainte. Dă la cuptorul încins în prealabil la 160 de grade C pentru aproximativ 60 de minute.

Negresă cu glazură de ciocolată

Ingrediente pentru blat

  • 300 gr făină;
  • 300 ml lapte;
  • 200 gr zahăr;
  • 150 gr unt;
  • 100 gr cacao;
  • 4 ouă;
  • Un plic praf de copt;
  • Un plic zahăr vanilat.

Ingrediente pentru glazură

  • 250 gr ciocolată după preferințe;
  • 150 ml smântână dulce;
  • 60 gr ciocolată amăruie.

Mod de preparare

Pentru început, amestecă într-un bol făina, zahărul, cacao, praful de copt, un praf de sare și zahărul vanilat. Separat, amestecă și untul topit și răcit, laptele și ouăle și toarnă compoziția peste făină și amestecă bine până se omogenizează compoziția. Toată compoziția se pune-o într-o tavă de cuptor pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt și se lasă la cuptor, la 150 de grade C, pentru aproximativ 50 de minute.

Între timp, pregătește glazura pentru negresă. Topește ambele tipuri de ciocolată și adaugă peste smântâna dulce. Lasă glazura să se răcească timp de aproximativ 10 minute, după care toarnă totul peste negresă. Lasă prăjitura să se odihnească pentru aproximativ o oră, pentru a se întări glazura, după care taie-o felii.

Rețetă pentru negresă cu bezea

Ingrediente

  • 450 gr zahăr;
  • 350 gr făină;
  • 300 ml lapte;
  • 250 gr unt;
  • 6 ouă;
  • 75 gr cacao;
  • Un plic praf de copt;
  • Un plic zahăr vanilat;
  • Un praf de sare.

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri în două boluri separate. Într-un alt bol amestecă untul cu zahărul până ce acesta se topește, după care adaugă treptat câte un gălbenuș de ou și continuă să mixezi până când se integrează toate gălbenușurile în compoziție. Adaugă treptat și făina amestecată cu praful de copt și alternează și cu laptele, pentru a forma ușor compoziția de negresă.

La final, adaugă cacao și amestecă totul foarte bine. Pune toată compoziția într-o tavă și lasă la cuptor, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Pregătește și bezeaua pentru negresă.
Mixează albușurile împreună cu puțină sare până acestea devin spumă.

Adaugă treptat și zahărul care ți-a rămas și continuă să mixezi până când obții o bezea lucioasă și tare. Când prăjitura este gata în cuptor, o poți scoate și poți torna bezeaua deasupra, întinzându-o uniform cu o spatulă. Mai pune pentru 10 minute prăjitura la cuptor, timp în care bezeaua se rumenește ușor. După ce ai scos-o și ai lăsat-o să se răcească, presară deasupra puțină ciocolată rasă și asta este tot.

Citește și: Descoperă și rețeta pentru prăjitură răsturnată cu fructe

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News