• 125 de grame de unt topit
  • 200 g de biscuiţi digestivi sfărâmaţi
  • 300 de mililitri de smântână pentru gătit
  • 30 g de zahăr pudră
  • 200 g de ciocolată neagră topită
  • pudră de cacao pentru decor
  • esenţă de vanilie

Pentru crustă, amestecă untul cu biscuiţii până când se omogenizează compoziţia şi pune-o într-o formă pentru prăjituri, presând-o pentru a nu se fragmenta. Pune-o la frigider timp de 30 de minute şi pregăteşte umplutura. Pune smântâna pentru gătit, esenţa de vanilie şi zahărul pudră într-un bol şi mixează- le. Adaugă, puţin câte puţin, ciocolată topită şi omogenizează. Scoate blatul din biscuiţi de la rece şi pune crema obţinută deasupra. Las-o la frigider timp de o noapte, pentru ca stratul să se uniformizeze şi să îşi stabilizeze structura. A doua zi, decoreaz- o cu pudra de cacao, feliaz- o şi serveşte-o.

    Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

    Ingrediente

    • 125 g de unt
    • 50 ml de smântână pentru gătit
    • 200 g de ciocolată albă
    • 190 g de caise uscate
    • 250 g de biscuiţi sfărâmaţi
    • 130 g de fulgi de cocos.

    Pentru glazură:

    • 25 g de unt
    • două linguri de zeamă de lămâie
    • 350 g de zahăr pudră

    Amestecă la foc mic untul şi smântâna pentru gătit. Când s-au topit, ia vasul de pe aragaz şi adaugă ciocolată albă. Când compoziţia e omogenă, pune şi restul ingredientelor: caisele uscate, biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de cocos. Pune amestecul la rece de o oră. Între timp, prepară glazura combinând într-un bol untul topit, zeama de lămâie şi două linguri de apă caldă. Adaugă zahărul pudră şi foloseşte mixerul pentru a amesteca. Scoate din frigider prăjitura preparată şi orneaz-o cu glazura obţinută.

    Salam de fructe uscate şi nuci

    Ingrediente

    • 100 g nucă
    • 75 g migdale
    • 100 g smochine deshidratate
    • 50 g caise deshidratate
    • 50 g prune deshidratate
    • 50 g curmale deshidratate
    • 1/2 linguriţă scorţişoară
    • 1/2 linguriţă 5 arome chinezeşti
    • 1/8 linguriţă cardamom măcinat
    • coajă de portocală
    • 4 linguri cognac sau rom

    Se pun în robot 50 g nuci şi 50 g migdale. Se macină fin. Se adaugă restul ingredientelor şi se mixează încă un minut în robot, la viteză mare. Vei obţine o pastă prin care se văd încă bucăţi mărunţite de nuci. Se împarte pasta în două şi se pune în pungi de plastic, dându-le formă de rulou. Dacă doreşti să aibă un aspect mai plăcut, le poţi rula prin nucă de cocos. Se păstrează la frigider.

       

        Urmărește-ne pe Google News