Supă cremă
Ingrediente: 1 kg de spanac , o ceapă, doi căţei de usturoi, sare şi piper, crutoane pentru servire
Preparare: se curăţă şi se spală spanacul, se opăreşte împreună cu ceapa tăiată în bucăţi, usturoiul şi condimentele. Se scurg (nu arunca apa) şi apoi se dau prin blender. Se mai adaugă apa în care au fiert legumele până când supa capătă consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane.
Omletă
Ingrediente: 400 g cartofi, 80 g spanac, o lingură ulei, două albuşuri, 4 ouă, un căţel de usturoi, sare, piper
Preparare: se fierb cartofii, apoi se scurg de apă, se taie cubuleţe şi se rumenesc câteva minute în ulei încins. Se adaugă spanacul şi se amestecă două minute. Se încinge cuptorul. Se bat ouăle întregi cu albuşurile şi cu usturoiul tocat şi se adaugă sare şi piper după gust. Se toarnă omleta în tigaie şi se lasă pe foc 5 minute. Apoi se transferă tigaia în cuptor şi se mai lasă 4 minute, până prinde o crustă maronie.
Piure
Ingrediente: 1 kg spanac, 5-6 linguri ulei, 5-6 căţei de usturoi, 3-4 linguri făină, 0,800 l lapte, sare
Preparare: se curăţă spanacul de cozi, se spală în douătrei ape şi se pune în apa care dă în fiert şi în care s-a pus sare. După ce dă câteva clocote se scoate spanacul în strecurătoare şi se toacă. Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte usturoiul tocat mărunt. Se pune făina şi se amestecă totul bine. Se stinge apoi cu lapte rece (circa 600 ml), turnat treptat. Se lasă sosul alb să fiarbă un minut, apoi se adaugă spanacul. Se amestecă din nou şi se subţiază, până la consistenţa dorită, cu laptele rămas, turnat puţin câte puţin. Se sărează şi se mai lasă puţin pe foc. Se serveşte cald, cu ouă ochiuri.