Bomboane albe cu alune de pădure
Ingrediente – Pentru 40 de bucăţi: 200 g lapte praf , 200 g zahăr pudră , 200 g unt ,un praf de sare , alune de pădure,100 grame nucă de cocos pentru ornat
Untul se lasă la temperatura camerei şi apoi se cern laptele praf şi zahărul pudră. Se amestecă toate ingredientele, în afară de alune. Untul cu zahărul, laptele praf şi praful de sare se omogenizează bine şi apoi se lasă o oră la frigider. Dacă nu ai timp de aşteptat, mai poţi adăuga lapte praf până vei reuşi să formezi biluţele. Apoi se ia câte o lingură de compoziţie, se aşază în mijloc o alună, se formează bomboana în palme şi se dă prin nuca de cocos.
Fondante de cafea
Ingrediente – Pentru 30 de bucăţi: 150 g ciocolată amară ,70 ml frişcă lichidă , 50 g unt 82% grăsime, 30 g zahăr vanilat, două linguriţe de ness (praf), 200 g ciocolată cu lapte
Ciocolata amară se taie în bucăţele şi se topeşte la microunde împreună cu frişca lichidă, în etape de câte 30 de secunde sau pe baie de aburi. Se adaugă zahărul farin vanilinat, untul şi ness-ul. Se amestecă bine până devine o cremă fină şi bine legată. Se dă crema la frigider sau la congelator (metoda rapidă) până se întăreşte.
Se iau grămăjoare din compoziţie, cu ajutorul unei linguriţe şi se formează biluţe, cu mâinile umezite cu apă. Se aşază pe un grătar şi se toarnă ciocolată peste ele. Lasă să se scurgă surplusul de ciocolată, apoi fondantele se bagă la frigider.