Prăjitură răsturnată – aprox 30 lei
Ingrediente
- 4 portocale medii
- 5 linguri de miere
- 200 gr de unt
- 200 gr zahăr brun
- 200 gr făină albă
- praf de copt
- migdale măcinate
- 4 ouă mari
Portocalele se curăţă de coajă şi de pieliţă, apoi se taie rondele. Se foloseşte o formă rotundă, cu pereţii detaşabili, în care se pune hârtie de copt, şi apoi se întind cele 5 linguri de miere. Se aşază pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul se taie în bucăţi mici. În prealabil, făina se amestecă cu praful de copt, iar apoi, într-un bol, se amestecă restul ingredientelor, inclusiv bucăţelele de portocale. Compoziţia rezultată se toarnă peste portocalele din formă, se uniformizează şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35 de minute. După testul scobitorii, prăjitura se lasă la răcit, apoi se pune pe un platou.