Centrul Vechi este epicentrul distracției atunci când vrei să cunoști viața de noapte a primei metropole românești. Suntem plini de viață și ne place să arătăm asta în capitală, atât alor noștri, cât și străinilor.
Și după atâta zbenguială în întunericul nopții, parcă merge să încerci și cultura culinară locală, care a reușit să împrumute ce este mai bun de la bucătăria internațională și să-i dea un gust aparte, cu influențe românești.
Farmecul aparte al orașului este dat și de clădirile vechi de sute de ani ale foștilor moșieri, printre care s-au așezat ușor blocurile mai vechi, cu iz comunist, și care acum sunt înghesuite de clădiri moderne din sticlă. Este un oraș ticsit asemenea unui puzzle pastelat, în care predomină cultura și distracția.
Nu poți să vii în București și să nu descoperi conacele boierești de altădată sau palatele pierdute pe străduțe pe care nici Dumnezeu nu știe să ajungă fără GPS.
La fel de bine, Palatul Parlamentului este un obiectiv de neratat, măcar pentru un selfie, dacă tot nu ți se dă voie să intri pentru a sta la o șuetă non-violentă cu aleșii noștri care și-au făcut culcuș moale acolo. Este a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagon, deci avem un motiv în plus de mândrie.
Ateneul Român este emblema orașului, așa că merită să îi vedeți frumusețea arhitecturală.
Dar cu toate frumusețile și micile lui neajunsuri, Bucureștiul rămâne orașul celor o mie de distracții.
În cazul în care doriți să revedeți ediția trecută din Trips&Tricks, în care artista Andreea Bălan ne-a povestit despre aventurile ei în jurul lumii, iar skipperul Cristian Marinescu ne-a făcut curioși și interesați de vacanțele pe velier, o puteți revedea mai jos:
Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București