Ingrediente
Pentru budincă: 110 g făină
4 lingurițe cacao
110 g zahăr pudră
110 g unt
2 ouă
1 linguriță extract de migdale
3 lingurițe fulgi de migdale
Pentru crema de unt: 150 g unt
250 g zahăr pudră
2 lingurițe apă rece
Metodă de preparare
Toate ingredientele se cântăresc și se păstrează la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preîncălzește înaintea utilizării pentru aproximativ 15 minute la 190C.
Pentru budincă: Se amestecă făina, cacaua, untul, ouăle și extractul de migdale într-un bol, până ce compoziția devine compactă și lucioasă. Toată compoziția se pune într-un singur vas sau se împarte în mai multe vase mai mici și se presară fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru cca 35 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă este gata, scobitoarea trebuie să iasă curată din budincă.
Pentru crema de unt: Se bate untul cu blenderul până ce devine lucios. Se încorporează zahărul pudră treptat și se bate cu blenderul până ce se topește tot zahărul din cremă. Se pot adăuga coloranți sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei într-o variantă aromată/ colorată. Se pune o bucată de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea creării de crustă și se introduce la frigider până la montajul final.
La final, prăjitura se montează cu crema de unt deasupra și se servește caldă sau rece, după gust.