• Ingrediente: 4 căni de lapte, o cană de orez, 1 plic de zahăr vanilat, 4 linguri de zahăr, 4 ouă, 40 grame de unt, o lingură de pesmet, o lingură rasă de scorţişoară, sare.
  • Mod de preparare: se pune orezul la fiert în laptele rece, împreună cu zahărul vanilat. Când este aproape fiert, se adaugă zahărul şi sarea. Se pune untul şi se ia vasul de pe foc. Se unge bine o formă termorezistentă cu unt şi se pudrează cu pesmet. Se încinge cuptorul la 160 de grade. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile până se obţine o spumă densă. După ce orezul s-a mai răcorit, se adaugă, treptat, gălbenuşurile amestecând energic. Se toarnă orezul în formă şi se introduce la cuptor 50 de minute. Se pudrează cu scorţişoară şi se dă la rece.

Urmărește-ne pe Google News