Varză calită

  • INGREDIENTE: o varză mare murată tocată, o linguriţă de pasta de tomate, o ceapă mititică, boia de ardei iute, mărar, un borcan de ciuperci, foi de dafin.
  • MOD DE PREPARARE: se toacă ceapa, se căleşte într-o tigaie de teflon, într-o linguriţă de ulei UNISOL. Deasupra se pun ciupercile tăiate, apoi se adaugă varza murată tocată, se presară boiaua şi se căleşte câteva minute la foc mare. Se pune într-o cratiţă, se adaugă o cană de apă şi se lasă la fiert, timp de 30 de minute. Apoi se dă la cuptor încă 10 minute. Înainte de a fi gata, se presară mărar din belşug.

Fasole scăzută

  • INGREDIENTE: 300 g fasole (boabe mari), o ceapă, o foaie de dafin, o lingură zarzavat de ciorbă, o lingură sos iute, o lingură pastă de tomate (sau suc de roşii), 50 ml ulei UNISOL, sare, cimbru, marar şi patrunjel verde.
  • MOD DE PREPARARE: se lasă fasolea la înmuiat de seara pâna dimineaţa. Se fierbe câte cinci minute si se schimbă apa de 3-4 ori, apoi se fierbe 20 de minute la oala sub presiune. Se căleşte o ceapă în ulei UNISOL, se adaugă fasolea, zarzavatul, sosul iute, puţină zeamă în care a fiert fasolea si se lasă să scadă. Se adaugă pasta de tomate sau sucul de roşii şi se condimentează. Se decorează cu o frunză de busuioc. Se poate servi cu murături.

Cartofi cu rozmarin

  • INGREDIENTE: 500 g de cartofi, 5 căţei de usturoi, o ceapă, 45 ml de ulei UNISOL, rozmarin, sare, mărar.
  • MOD DE PREPARARE: se curăţă cartofii, se spală şi se pun într-o tavă împreună cu căţeii de usturoi necurăţaţi şi cu ceapa tăiată în patru. Se adaugă sarea şi rozmarinul şi se toarnă apoi uleiul UNISOL. Se dau la cuptor 45 de minute. Se scot şi se adaugă mărarul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News