Cafeaua facută la filtru este de departe cea care conţine cea mai multă cofeină, scrie hotnews.ro care citează redacţia MedLive.ro. Calculând pentru o ceaşcă de 200ml, cafeaua la filtru conţine 115-175 mg cofeină, aceeaşi cantitate de espresso cam 100 mg, cafeaua la ibric 80-135 gr iar ness-ul 65-100 gr, conform Asociaţiei naţionale americane pentru băuturi non-alcoolice.
Dacă ţinem cont de faptul că espresso se serveste în cantităţi cuprinse între 50 si 100 ml, înseamnă că per ceaşcă îi revine o cantitate de 25-50 mg cofeină. Asta în timp ce unii oameni îşi beau cafeaua de ibric sau filtru în căni de 300 ml (însemnând că o cană la filtru poate conţine 172-263 mg cofeină).
Doza recomandată unui adult sănătos este bine să nu depăşească 200-300 mg cofeină pe zi.