Ing. Nikos Giatras, în uzina de sub piscină

Apa din orice piscină trebuie să fie potabilă. Mai mult, pentru cazul României, apa de la piscină trebuie să fie mai curată chiar decât cea de la robinet. Puțină lume știe că pânza freatică din țara noastră conține de trei ori mai mult mangan decât limita admisă pentru apa potabilă de către normele europene.


EXCLUSIV/ S-a recăsătorit în pușcărie cu un tâlhar! Asasina sirianului l-a uitat pe amantul închis și el pentru complicitate la crimă


Ing. Nikos Giatras, directorul tehnic al celui mai mare parc acvatic din România (100.000 metri pătrați), ne-a explicat cum arată laboratorul de sub piscină. ”Noi scoatem apa din pânza freatică prin trei foraje de mare adâncime și o tratăm așa cum se face în cazul apei potabile normale. În plus, față de apa pe care o aveți la robinet acasă, noi facem și demanganizarea, adică scoatem acest metal din apă. Asta pentru că s-a dovedit medical că acest metal, împreună cu altele, favorizează apariția bolii Alzhaimer”, ne-a spus inginerul.

Citește și: 

Apa din piscină nu are voie să depășească 26 de grade

Tot parcul pe care îl conduce tehnologic inginerul grec poate fi controlat și prin telefon. Este vorba despre 1.500.000 litri de apă din bazinele parcului acvatic, care se reciclează permanent. Asta înseamnă filtrarea permanentă a apei și ținerea sub control a parametrilor.

În momentul în care clorul scade sub nivelul admis în bazinul respectiv se face automat o injecție cu clor. De asemenea, temperatura este menținută sub 26 de grade pentru controlul bacteriilor. Dacă temperatura din bazin depășește 27 de grade Celsius, mediul acvatic devine propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În acel moment creierul electronic al piscinei injectează mai mult clor în bazin pentru eliminarea microorganismelor. Dar acest clor în exces atacă ochii și pielea înotătorilor. ”Părinții ne cer uneori să încălzim apa peste limitele tehnologice. Ei trebuie să știe că nu putem face acest lucru tocmai pentru protecția copiiilor lor”, spune Giatras.

Clienții se supără și atunci când piscina se închide mai devreme decât ar vrea ei. Ceea ce nu știu oamenii înfierbântați este că apa din bazin trebuie să se odihnească 12 ore pentru a-și recăpăta calitățile de piscină publică. Este un normativ german adoptata de Federația Internațională de Natație și Piscine Publice.

În altă ordine de idei, dar tot în piscină: administratorii recomandă ca înainte și după intrarea în bazin clienții să facă duș.


FOTO EXCLUSIV/ Simona Gherghe arată spectaculos după naștere! Nici nu zici că a născut acum o lună!


 
 

Urmărește-ne pe Google News