Sfântul Ciprian a trăit în timpul împăratului Diocleţian (284-305). Sfântul Ciprian a fost vrăjitor, filosof şi slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Siriei.
Sfântul Ciprian – leapădă vrăjitoria şi ajunge episcop
Din relatarea vieţii sale, aflăm că un tânăr păgân, Aglaid, s-a îndrăgostit de Iustina şi dorind să o ia de soţie, cere ajutorul vrăjitorului Ciprian pentru că a fost respins de fecioară. Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care să aprindă în ea pofta trupească pentru Aglaid. Dar vrăjile lui Ciprian au rămas fără efect, căci ea le alungă cu rugăciune, post şi semnul sfintei cruci. În urma acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut înşelarea în care se afla şi s-a botezat. El a fost hirotonisit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina. Sfântul Ciprian a murit că martir pe 2 octombrie 304 împreună cu Sfânta Iustina.
Sfântul Ciprian înlătura farmecele şi vrăjile
Pe Calea Victoriei, nr.12, între străzile Stavropoleos şi Lipscani, se află Biserica Sfântul Ciprian – Zlătari. În această biserica este prezentă mâna dreapta a sfântului Ciprian. Oamenii îl cinstesc pentru partea luminoasă a vieţii sale: convertirea la creştinism, viaţă închinată slujirii lui Hristos şi pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop. Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlătură farmecele şi vrăjile. Mâna dreapta a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stânga a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. Orice credincios se poate închină Sfintelor Moaşte.
EXCLUSIV/ Legătură indestructibilă dincolo de moarte. Andreea Berecleanu: “Îl visez pe tata foarte des, în fiecare noapte aproape!”