Cuprins:
Atunci când alegem să mergem în camping cu cortul pentru prima dată, este indicat să ne facem o listă cu lucruri necesare pentru camping. Sigur că nevoile pot diferi de la persoană la persoană, însă sunt obiecte esențiale fără de care o ieșire cu cortul ar putea deveni un adevărat fiasco.
Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.
Camping cu cortul – Lucruri necesare când mergi cu cortul
Lista lucrurilor necesare pentru camping trebuie să conțină, în primul rând, cu un kit esențial pentru a echipa corespunzător cortul. Apoi, sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a te gospodări și a-ți asigura hrana, lucrurile necesare igienei personale, precum și o minimă trusă de prim ajutor.
Kit esențial pentru camping cu cortul
Sacul de dormit și salteaua sunt cele cărora este necesar să le acorzi o atenție sporită, atunci când mergi în camping.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3Sacul de dormit
După cort, cel de-al doilea lucru foarte important este sacul de dormit. Ales cu grijă, acesta te va proteja de frig și-ți va asigura confortul în timpul vacanței tale cu cortul.
Atunci când alegem un sac de dormit, trebuie să ținem cont de perioada în care vom organiza vacanța la cort. Sacii de dormit se aleg, în primul rând, după criterii ce țin de temperatură. Orice sac de dormit trebuie să aibă la specificații temperatura limită și pe cea de confort. Chiar dacă vorbim de o vacanță cu cortul pe timp de vară, este bine să luăm în calcul faptul că serile, mai ales la munte, pot fi destul de răcoroase.
Un alt criteriu după care sunt clasificați sacii de dormit este forma:
- sac de dormit în formă de mumie – care este mai strâns la picioare și asigură mai multă căldură, însă este mai puțin lejer.
- sac de dormit în formă dreptunghiulară – este mai lejer și poate fi oricând transformat în pilotă.
Fermoarele sacilor de dormit pot fi importante. Este bine să alegem cu dublu sens și, dacă este prea cald, se poate aerisi doar zona picioarelor.
Saltea sau izopren
Un alt lucru esențial pentru camping cu cortul este salteaua sau izoprenul.
Izoprenul se folosește pentru a dormi pe el, sub sacul de dormit. Este destul de ieftin, ușor, impermeabil și asigură izolare termică. Dezavantajul unui izopren este totuși faptul că este semnificativ mai puțin confortabil decât o saltea.
Salteaua pentru cort – și aici există mai multe variante. Există saltele gonflabile sau autogonflabile.
Salteaua autogonflabilă este, cu siguranță, cea mai confortabilă. Așa cum îi spune și denumirea, se umflă singură și este ușor de folosit. În cazul acesteia, dezavantajul ar putea fi volumul și greutatea, care sunt ușor mai mari decât în cazul unui izopren.
Există, desigur, și varianta de a alege o saltea gonflabilă. Aceasta este mai ieftină, dar, pentru ea vom avea nevoie de o pompă sau un compresor.
Pernă gonflabilă – Chiar dacă nu este esențială, aceasta poate contribui la confortul nostru atunci când dormim la cort, mai ales dacă nu suntem obișnuiți să dormim fără pernă. O pernă gonflabilă ocupă loc foarte puțin în bagaj și este și foarte ușoară.
Te-ar putea interesa și:Cum alegi cortul pentru camping. De ce trebuie să ții cont înainte de a-l cumpăra
Lucuri necesare la cort, pentru masă
Campingul cu cortul are frumusețea lui, dar trebuie să ne asigurăm că avem la noi un minim necesar pentru a ne asigura confortul și atunci când vine vorba de mâncare. Asta mai ales dacă mergem cu copiii în vacanța cu cortul.
- Set de veselă și tacâmuri – farfurie adâncă și plată, cană sau pahar, lingură, furculiță, cuțit. Este bine să alegem unele din plastic rezistent sau chiar din inox. Pe lângă cuțitul de plastic sau de inox mic, este important să avem la noi și un cuțit puternic, cum sunt cele de vânătoare. Cu siguranță acesta își va găsi utilitatea.
- Vase de gătit- este bine să alegem unele din inox, ușoare și nu foarte voluminoase. Se pot achiziționa în set, special concepute pentru camping.
- Chibrit, brichetă, obiecte de aprins focul
- Arzător portabil cu butelie.Sunt modele special concepute pentru camping, de mici dimensiuni și ușor de folosit. Sunt utile atunci când vrem să ne facem o cafea, să fierbem apă, un ou, ceai sau alte alimente pe care ni le dorim.
- Ladă su geantă frigorifică. Există mai multe variante. Putem opta pentru o geantă termoizolantă, care este ușoară, dar care are o capacitate de izolare termică redusă. O variantă intermediară, atunci când mergem cu mașina, este lada frigorifică din plastic rigid, asigură o izolare mai bună, dar ocupă și spațiu mai mult. Cea de-a treia opțiune este o ladă frigorifică electrică, ce poate folosi atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Aceasta se poate încărca atât la o sursă de electricitate normală, cât și la bricheta de la mașină.
- Masă, scaune pliante. Dacă mergem cu mașina la locul de camping cu cortul și vrem să ne bucurăm de un confort sporit, putem lua în calcul și un set de masă cu scaune pliante. Există pe piață modele compacte, ușoare, care nu ocupă mult spațiu.
- Pătură de picnic. Este recomandat să alegem una cu un strat impermeabil, ne va fi utilă în mai multe situații. Aceasta este o variantă bună și atunci când nu putem căra după noi masă și scaune.
- Detergent și burete de vase.
- Toporișcă și lopată pliabilă. Sunt necesare dacă facem focul în natură. Lopata pliabilă este utilă atunci când vrem să facem vatra pentru foc sau în cazul în care avem resturi biodegradabile ce pot fi îngropate.
- Grătar – întreg, pliabil sau de unică folosință.
- Saci de gunoi- este esențial să lăsăm curat în urma noastră.
Camping la cort- lucruri de igienă și prim ajutor
- Lampă de cort și lanternă (frontală) – chiar dacă majoritatea telefoanelor au lanternă, este bine să avem la noi o sursă suplimentară de luminat. Lanternele frontale – cele care se pun pe cap- sunt recomandate pentru excursii și camping cu cortul
- Sfoară – poate fi utilă atât pentru a întinde haine pe care le-am udat, cât și pentru a lega diverse obiecte.
- Baterii/acumulatori.
- Trusă de prim ajutor- care să conțină bandaje și plasturi, betadină sau/și apă oxigenată. De asemenea, e bine să luăm în calcul soluții împotriva țânțarilor și pentru înțepăturile de insecte, precum și medicamente strict necesare pentru durere, pentru stomac, antialergice.
- Ac/ață de cusut, ace de siguranță.
- Briceag și/sau cutter.
- Produse de igienă personală.
- Duș gonflabil– în cazul în care nu mergem într-o zonă de camping amenajată cu duș și apă curentă, avem varianta unui duș gonflabil. Acesta este, de fapt, un recipient închis la culoare, în care se pune apă și se încălzește la soare. Poate fi foarte util când campăm în locuri restrase, fără acces la apă și electricitate.
Alte lucruri utile pentru o ieșire cu cortul
- Haine groase, pălării de soare– Pe lângă aceste lucruri necesare pentru un camping la cort, trebuie să avem în vedere întotdeauna și haine mai groase, pentru orice eventualitate. Mai ales atunci când optăm pentru o vacanță cu cortul la munte.
- Baterie externă pentru telefon.
- Pelerină de ploaie.
- Soluție de lipit.
- Acte și bani.
- Hamac. Nu este nici pe departe un lucru esențial, însă este posibil să ne felicităm pentru achiziția lui, atunci când ne vom bucura de relaxare, în aer curat, în hamacul prins între doi copaci.
- Mingi, palete de badminton, cărți de joc sau de citit, jocuri de societate sau orice alte jocuri și obiecte de agrement, ideale pentru mers în camping cu cortul.
Te-ai hotărât să pleci în vacanță în zona montană? Iată câteva locuri de vizitat la munte pe care nu trebuie să le ratezi