Cuprins:
Iubitorii de natură aleg tot mai des campingul cu cortul. Din fericire, în România sunt locuri de camping atât pentru cei care vor să fie retrași, departe de lume, cât și pentru cei care își doresc un minim confort și acces la apă curentă și electricitate.
Camping la mare în România
Cei care doresc să se bucure de experiențe memorabile cu familia, la mare, pot opta pentru o vacanță cu cortul. Zonele de camping la mare sunt numeroase, iar prețurile variază. În general, preţul pentru o zi de camping cu cortul la mare este format din taxa pentru cort, accesul cu mașina, taxa pentru fiecare persoană în parte.
Camping în 2 Mai
Zona de camping din 2 Mai are, pe lângă zona de căsuțe, o zonă de camping pentru corturi, rulote și autorulote. Marele plus al acestui camping de la mare constă în faptul că e situat direct pe plajă, te vei trezi și vei adormi auzind valurile și simțind briza mării. Alte facilități sunt: curent electric, dușuri, frigider, mașină de spălat rufe.
Pe lângă zona de camping de pe plajă, în localitatea 2 Mai, există opțiuni de cazare și pe terenurile localnicilor special amenajate.
Camping în Vama Veche
În Vama Veche există mai multe opțiuni pentru camping, în funcție de dorințe și posibilitățile financiare. Sunt zone de camping direct pe plajă, cu acces la electrcitate, apă curentă, duș și toalete. Dar, pe lângă acestea, există și posibilitatea de camping cu cortul propriu în Vama Veche pe terenurile sătenilor care pun la dispoziție facilitățile întâlnite de obicei în zonele de camping.
De exemplu, campingul Marina Park se află la 400 de metri de plajă şi oferă peste 150 de spaţii de cazare cu cortul sau rulota, la care se adaugă toalete, duşuri cu apă caldă şi acces WiFi şi parcare gratuite. Pe site-ul complexului, preţurile afişate sunt cele de la nivelul sezonului 2023, când locul de cort nu a depăşit 45 de lei pe zi, iar locul de rulotă, 55 de lei. De asemenea, Marina Park oferă şi camere în pensiune şi bungalow-uri, de două şi patru persoane.
Camping la Gura Portiței
Gura Portiței este o localitate devenită tot mai populară în ultimii ani. Cei care iubesc liniștea și peisajele care nu au prea suferit intervenția omului se pot bucura de o vacanță cu cortul, având posibilitatea de camping la Gura Portiței. Zona de corturi este una improvizată, dar se pot folosi, contra cost, duşurile şi toaletele de pe plajă ale Satului de Vacanţă din Gura Portiţei.
Camping la Costinești
Costinești este printre localitățile cu cele mai multe zone de camping de pe malul mării, iar prețurile sunt accesibile fiecărui buzunar. Ca și în cazul altor campinguri de la mare, și cele din Costinești oferă facilități precum apă curentă, toalete, dușuri, electriciate.
Casa Edenia&Camping (cu preţuri începând de la 30 de lei de persoană), TIS Camping, Camping Don Quijote şi Camping Cosmos sunt câteva dintre opţiunile de cazare cu cortul la Costineşti.
Camping în Năvodari
Și Năvodari este una dintre stațiunile unde poți merge cu cortul în locuri special amenajate pentru camping. Opțiunile de camping sunt mai multe, însă este bine să rezervați loc. Lebăda, unul dintre cele mai cunoscute campinguri din Năvodari, este situat în nordul stațiunii Mamaia, departe de agitația orașului, cu acces direct la plajă și face parte din complexul Tabăra de Copii Năvodari, destinat turiștilor care vor sa petreacă o vacanță liniștită.
De asemenea, Campingul BYA este situat în orașul Năvodari, în zona de Sud a Digului, la 150 de metri de plajă şi pune la dispoziţia turiştilor dușuri cu apă caldă non-stop, toalete, loc pentru grătar, loc de joacă pentru copii, WiFi gratuit pe toată suprafața campingului, supraveghere video. În vârful sezonului 2024, preţurile sunt următoarele: 35 de lei pe zi/persoană (18 lei pentru copii între 5 şi 10 ani), 15 lei pe zi cortul de două persoane, 25 de lei pe zi cortul de patru sezoane, 15 lei pe zi autoturismul.
Camping la Corbu și Vadu
Zona de camping din Corbu este aproape de mare și oferă facilitați precum: apă, curent electric, toalete. Este un camping cu multă liniște și un peisaj de vis. Campingul este supravegheat video, iar în zonă există magazine.
Plaja Vadu, aflată tot în comuna Corbu este, de asemenea căutată de turiștii care doresc o vacanță liniștită la mare. Totuși, această plajă este rezervație naturală, iar din acest motiv accesul cu mașina, precum și campingul sunt interzise.
Camping în Mamaia
Și în stațiunea Mamaia există zone de camping cu cortul care oferă locuri special amenajate pentru campare cu corturi rulote și autorulote. Campingurile din Mamaia Nord au plajă privată, restaurant, terenuri de sport, un magazin alimentar și pun la dispoziția doritorilor facilități precum: toalete, dușuri cu apă caldă non stop, electricitate.
Camping S din Mamaia Nord oferă zone de campare pentru corturi, cu acces la toalete şi duşuri, iar rulotele pot fi cuplate la apă curentă şi retea electrică. Turiştii au la dispoziţie plaja proprie a complexului, amenajată, cu sezlonguri şi umbrele.
Campingul Holiday GPM este situat în zona de Nord a staţiunii Mamaia, într-un spatiu verde de 5 ha, cu ieşire la plajă. Spaţiul de campare poate primi 270 de corturi şi 30 de rulote. Campingul mai pune la dispoziţia turiştilor cazare în 37 de căsuţe şi 14 vile dotate cu aer conditionat, frigider şi televiziune prin cablu. În perioada cea mai aglomerată a sezonului, tariful pe zi pentru un cort este de 40 de lei, pentru o persoană, 50 de lei, iar parcarea pentru autoturisme, 25 de lei. Toate preţurile pentru sezonul 2024 pot fi consultate pe site-ul campingului.
Campinguri în Delta Dunării
Delta Dunării este un loc preferat de cei care doresc să se bucure de natură. De aceea, mulți turiști care petrec vacanța în această zonă aleg să stea cu cortul.
Fiind o rezervație naturală, camparea cu cortul în Delta Dunării poate fi interzisă în anumite zone, dar există și campinguri amenajate special în acest sens.
Camping pe Braţul Sulina
O zonă de camping situată pe malul brațului Sulina oferă cazare în bungalow-uri dar și locuri de campare pentru corturi. Facilitățile oferite sunt: internet, acces la dușuri și toaletă, frigider la comun, acces la piscină.
Campo Euro Club se află pe Braţul Sulina, în comuna Partizani din județul Tulcea și, pe lângă faptul că sunt facilități pentru camping cu cortul, oferă cazare în casuțe proprii acoperite cu stuf. Priveliștea este încântătoare, foarte aproape de plajă, unde, de obicei, există și cinema în aer liber.
Tarifele pentru sezonul 2024 nu depăşesc 35 de lei/zi persoană, 20 de lei de cort/zi şi 25 lei de autoturism/pe zi.
Camping în Sf. Gheorghe
Green Dolphin Camping se află în Comuna Sfântu Gheorghe, aproape de plaja Sfântu Gheorghe şi oferă 55 de căsuţe, peste 500 de locuri amenjate pentru corturi, băi și dușuri outdoor și indoor. Locul de campare de 1-3 persoane costă, cel mai mult, 70 de lei pe zi, iar locul de campare de 4-6 persoane, 110 de lei.
Campingul oferă şi pachete de 5, 10 şi 14 nopţi, cu preţuri de la 235 de lei. Tarifele pe care le percepe Green Dolphin le puteţi consulta pe site-ul oficial.
Campinguri la munte în România
În zonele montane din România poți găsi oricând locuri de camping în natură, unde peisajele îți taie pur și simplu respirația. Dincolo de campingurile amenajate, există locuri pitorești unde te poți opri cu cortul, dacă îți dorești liniște în mijlocul naturii.
Camping Zănoaga
Situat în Munții Bucegi, județul Dâmbovița, campingul Zănoaga este amplasat într-o zonă ușor accesibilă cu mașina, dar cu peisaje superbe, fiind în apropiere de Cheile Zănoagei, pe platoul cu același nume. Campingul are atât căsuțe tip bungalow, cât și zone în care se pot pune corturi sau rulote.
Camparea aici oferă vizitatorilor acces la electricitate, apă caldă și zona este împrejmuită pentru a proteja de eventuale vizite ale urșilor.
Tarifele sunt, în 2024, la Camping Zănoaga, de la 70 lei pe zi pentru cort de 1-2 persoane, în extrasezon, şi de la 80 de lei pe zi pentru acelaşi tip de cort în sezon (iunie, iulie, august).
Camping Cheia
Campingul Moş Martin din staţiunea Cheia de pe Valea Teleajenului este unul dintre cele mai populare locuri de campare la munte, în România. Aici puteți dormi în cortul personal ori într-una dintre casele de camping deja amenajate în zonă. Este o zonă cu multă liniște, aproape de apă și pădure. Cei pasionați de drumeții pot merge în Munții Ciucas, la Mănăstirea Ciucas, Muntele Roșu, Valea Teleajanului sau Valea Berii, care sunt doar câteva dintre atracțiile zonei.
Camping în Cheile Sohodolului
Munţii și apa curată a Sohodolului îi determină pe mulţi dintre iubitori de natură să aleagă aceste locuri pentru camping. Cheile Sohodolului se bucură de o mare popularitate printre cei care prefră vacanța cu cortul. Frumesețea zonei a devenit faimoasă în toată ţara, iar turiştii din toate regiunile vin să vadă cu minunăţiile naturii și se opresc chiar și câteva zile cu cortul.
Camping în Cheile Bicazului
Zona Cheile Bicazului – Lacul Roșu este una pe care nu trebuie s-o ratezi dacă iubești muntele și natura. Cei care doresc o vacanță la cort, pot să opteze pentru campingul aflat în apropiere, la aproximativ 4-5 kilometri de Lacul Roșu.
- Trasee montane usoare. Unde poți merge pe munte în România
Camping în munții Bucegi
Cei care iubesc drumețiile și peisaje montane, pot alege camping cu cortul în apropierea celebrelor Babe și a Sfinxului. Zona de camping Caraiman este una dintre cele mai cunoscute printre iubitorii de munte.
De asemenea, tot în Bucegi, cei care merg frecvent în vacanțe cu cortul alegeau zona de campare de la Padina, aceasta fiind foarte populară, mai ale pe timp de vară, când răcoarea și aerul curat te îmbie să poposești în aceste locuri cât mai mult.
Însă, potrivit Adevărul, zonele de campare şi de aprindere a grătarelor din interiorul ariei naturale protejate Parcul Natural Bucegi, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti şi altele, nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, iar cei care încalcă reglementările parcului riscă amenzi consistente.
Camping Sfânta Ana
Lacul Sfânta Ana, care este o minune a naturii, atrage în fiecare an foarte mulți turiști. În apropiere de lac există camping amenajat, atât pentru corturi cât și pentru rulote, cu facilități precum electricitate, toaletă și apă curentă.
- Pasionat de locuri aparte? Vizitează Pădurea Hoia Baciu, bucură-te de „litoralul Ardealului” – Ocna Sibiului sau cutreieră platoul Padina!
Camping Sovata
Sovata, o altă stațiune montană apreciată de turiști, aflată în județul Mureș, este printre cele mai căutate atunci când vine vorba de camping cu cortul la munte. Aici sunt mai multe zone de camping amenajate, unde doritorii au la dispoziție facilități precum apă curentă, energie electrică, toalele. Pe lângă zona de corturi, există și cea de rulote, precum și căsuțe special amenajate.
Campingul Stâna de Vale se află la 1,5 km de zona centrală de agrement a staţiunii Sovata, în mijlocul pădurii, pe malul pârâului Şebeş, şi este deschis între 9 iunie şi 3 spetembrie. În incinta campingului se află 55 de căsuţe de lemn cu grad diferit de comfort şi locuri de campare pentru cei veniţi cu cortul sau cu rulota. Maşinile se pot parca în imediata apropiere a locurilor de cazare.
Preţurile la campingul din Sovata sunt de 20-25 de lei de pe zi pentru cazarea în cort sau rulotă şi 30-35 de lei pentru parcarea rulotelor.
Camping pe Transfăgărășan
Traseul de pe Trasfăgărășan este cu siguranță unul dintre cele mai populare din România, asta datorită peisajelor spectaculoase ce pot fi admirate. Iubitorii de vacanțe cu cortul pot admira frumusețea naturii și se pot opri în campingul amenajat la 11 km de Bâlea Lac sau în zonele cu pajiști întinse, atât de ademenitoare.
Tot pe Tranfăgărăşan, te poţi caza la Camping Dracula, amplasat la baza Cetății Poenari a lui Vlad Țepeș, la 25 km depărtare față de orașul Curtea de Argeș şi la 5 km față de Barajul Vidraru, respectiv la 60 km sud față de Bâlea Lac.
Campingul are 13 căbănuțe de câte 2 persoane, 3 casute de câte 3 persoane, locuri de amplasat cortul sau parcat rulota. Cazarea la cort sau rulotă costă 30 de lei de persoană pe noapte, iar parcarea, 20 de lei pe noapte.
Camping Vama Buzăului
Un alt loc de campare cunoscut printre împătimiții excursiilor în natură este campingul Oliver din Vama Buzăului, din județul Brașov. Pe lângă facilități precum apă curentă, electricitate și toalete, cei care iubesc pescuitul, trebuie să știe că locul de campare este în apropierea iazurilor cu păstrăv.
În aceeaşi zonă, poţi alege Camping Festung, care dispune de 10 locuri de campare pentru rulote și de 20 de locuri pentru corturi, oferind un spațiu cu acces la grătar, curent electric, apă, toalete, dușuri solare, loc de joacă pentru copii și un spațiu amenajat lângă râu pentru cei care vor să se bucure de natură.
Pe lângă aceste locuri de camping, atât de populare, în România există și zone de camping de lux, unde de poți bucura de confortul unui hotel, în inima naturii, la cort.
Iată și alte locuri de vizitat la munte pe care nu trebuie să le ratezi
andreea28s • 24.01.2024, 20:57
foarte frumos articolul. la munte as vrea sa merg la vara cu cortul