Da, se poate corecta. Se utilizează toxina botulinică pt a atenua contracţia musculaturii responsabile de coborârea vârfului nasului. Corecţia în acest mod este temporară. Costul este de 190 de euro.

Dacă se doreşte corecţia definitivă, se apelează la operaţie, care se efectuează sub anestezie generală. Se modelează partea cartilaginoasă a nasului, se fixează câteva puncte de sutură internă pt stabilitate şi dispare pentru totdeauna acest aspect inestetic.

Intervenţia se numeşte rinoplastie parţială, perioada de vindecare este de 5 zile, timp în care se păstrează atela pe nas permanent, apoi doar noaptea pt încă 30 de zile. Costul intervenţiei este în jur de 1500 de euro.

În primele 6 luni postoperator este nevoie de consulturi regulate la medicul dvs; acesta va monitoriza atent procesul de vindecare. Pe parcursul acestei perioade pot apărea vicii de cicatrizare, care pot fi anihilate prompt prin diverse metode: injectări de diverse substanţe, masaj specific, aplicarea de bandaje de susţinere, etc. Dacă cicatrizarea viciată s-a definitivat, nu se mai poate face nimic, decât o nouă intervenţie chirurgicală.

La nivelul nasului, nu este de preferat să se intervină din nou. Dar dacă, totuşi, situaţia o impune, o a două intervenţie nu se poate face decât cel mai devreme la 1 an de la precedentă.

Orice încălcare a acestei reguli, adică o reinterventie chirurgicală efectuta mai repede de 1 an, poate duce le procese inflamatorii trenante, la cicatrice hipertrofice mărite de volum. Există situaţii în care, o cicatrizarea anormală survenită în procesul de vindecare postrinoplastie ne va da un nas mai mare după operaţie decât a fost iniţial.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Google News