- Menţine în limite normale nivelul de zahăr în sânge. De aceea, consumul regulat de căpşuni este asociat cu un risc scăzut de apariţie a diabetului zaharat de tip 2.
- O porţie de căpşuni aduce un aport important de potasiu, mineral care diminuează riscul de atac de cord sau de atac cerebral.
- Căpşunile conţin şi acid folic, un ingredient esenţial în producerea celulelor roşii din sânge.
- Au o acţiune benefică asupra ficatului, ajutând, datorită vitaminei K, la insufi- cienţa hepatică şi disfuncţiile biliare.
- Sunt indicate în afecţiuni renale, ateroscleroză sau varice.
- Acest fruct favorizează eliminarea acidului uric, fiind de mare ajutor în tratarea reumatismului şi gutei.
- Căpşunile au o serie de proprietăţi care diminuează riscul apariţiei cancerului de sân, colon sau esofagian.
- Combat îmbătrânirea precoce, datorită antioxidanţilor conţinuţi de aceste fructe.
- Îmbunătăţesc funcţia cognitivă şi cea motorie, optimizând echilibrul şi coordonarea mişcărilor.
- Acţionează pozitiv şi în cazul inflamaţiilor specifice artritei şi în unele dintre bolile oculare.
Pont
100 g de căpşuni au 32 de calorii şi asigură necesarul zilnic de vitamina C