Cele mai nocive E-uri
E 102 – Tartrazina. E un colorant galben cu potenţial mare în dezvoltarea tumorilor. Colorantul e folosit la fabricarea sucurilor şi a muştarului.
E 127 – Eritrozină. Colorant roşu folosit la fabricarea sucurilor, a gemurilor sau a compoturilor. Are potenţial cancerigen ridicat.
E 251 – Nitratul de sodiu şi E 252 – nitratul de potasiu folosite pentru fabricarea salamurilor crude uscate. Aceşti aditivi au o acţiune cancerigenă puternică.
E-urile inofensive
E 322 – Lecitina e folosită în produsele de ciocolaterie şi cofetărie. E antioxidant redutabil.
E 440 – Acidul ascorbic (vitamina C). Este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Vitamina C se găseşte în foarte multe produse alimentare, sucuri, dar şi în medicamente.
E 140 – Clorofila. Extrasă din plante verzi, este un colorant natural folosit în cofetărie- patiserie, la pasta de dinţi, dar şi la medicamente.