Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2,50 lei, ulei: 1 leu, ciuperci: 2 lei, sare, piper: 0,50 lei, ceapă: 0,50 lei, pătrunjel: 0,50 lei. Total= 7 lei
Cartofi umpluți
Ingrediente: 6 cartofi medii, 200 g ciuperci proaspete, o ceapă, 10 ml ulei pentru uns cartofii, 50 ml ulei, 1/2 legătură pătrunjel, sare și piper
Preparare: se spală bine cartofii și se curăță de coajă. Se înțeapă cu furculița, se ung cupuțin ulei și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins circa 50-60 de minute, iar când furculița pătrunde ușor înseamnă că sunt gata. Se lasă să se mai răcorească apoi se taie capacele și li se scobește interiorul lăsând puțin miez pe coajă. Miezul scos nu se aruncă, ci se pasează într-un bol separat. Se curăță ciupercile și se taie cubulețe. Se pune ulei la încins într-o tigaie. Se adaugă ciupercile tăiate și se lasă 4-5 minute pe flacără să se călească. Se adaugă apoi ceapa tăiată mărunt și se amestecă cu ciupercile și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute La sfărșit se pune și puțin praf de usturoi. Se adaugă sare și piper. Se lasă să se răcorească, apoi se pune peste miezul de cartofi împreună cu pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă compoziția până devine omogenă. Se umplu cartofii cu compoziția rezultată, se așază din nou în tavă și se dau la cuptor cam 10 minute, la 160 de grade. Se servesc calzi, ca atare, sau ca garnitură lângă o porție de pește sau friptură de pui.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Tortilla de cartofi la doar 7,50 lei