Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2 lei, ciuperci: 2 lei, unt: 0,50 lei, sare, roșie: 0,50 lei, piper: 0,50 lei, cimbru: 0,50 lei, smântână: 1 leu, ceapă: 2 lei. Total= 9,50 lei
Cartofi umpluți cu ciuperci
Ingrediente: 4 cartofi potriviţi, 200 g ciuperci, o roşie, câteva fire de ceapă verde, un ou, sare, piper, 4 linguri de smântână de gătit, cimbru, unt pentru uns forma
Preparare: se spală bine cartofii și se fierb în coajă 20-25 de minute, după care se pun în apă rece şi se curăță. Se taie cartofii pe jumătatea orizontală şi se scobesc cu ajutorul unei linguriţe astfel încât să rămână că nişte bărcuţe. Miezul se păstrează. Ceapa verde se spală, se curăță și se tăie mărunt (se păstrează partea verde, după care se călește în 3 linguri de ulei şi 3 linguri cu apă. Apoi se adăugă ciupercile spălate și tăiate feliuțe, și se lasă pe foc până se înmoaie toate. Se adaugă roşia decojită şi tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierţi, sare, piper. Se mai lasă 2-3 minute şi se oprește focul. După ce compoziţia s-a răcit puţin se adaugă oul şi se amestecă bine. Se umple fiecare jumătate de cartof cu compoziţia de ciuperci şi se aşază apoi într-o tavă unsă cu unt. Peste fiecare jumătate de cartof umplut se pune câte o lingură de smântâna lichidă și apoi dau la cuptor 25-30 minute să se gratineze. Cartofii umpluți servesc cu ceapă verde tocată și cimbru.
Citește și: Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Cartofi acordeon la doar 8,5 lei
Incearca si urmatoarea reteta de cartofi umpluti cu telemea si sunca
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!