1,5 kg cartofi albi mari
2 cesti ulei de masline
1 ceasca otet de vin rosu sau aceto balsamico
Amestec aromat Jamie 1
1 ceasca ulei de masline
1 capatana usturoi
1 legatura rozmarin curatat
Amestec aromat Jamie 2
3 bucati unt
1 capatana usturoi
1 legatura salvie curatata
1 mandarina, clementina
Amestec aromat Jamie 3
2 linguri grasime de gasca
1 capatana usturoi
3 foi dafin
1 legatura cimbru proaspat
PREPARARE
Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi, sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapid e amidonul în exces. Pune-i într-o oală și acoperă-i cu apă rece și un praf, două de sare. Dă în fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-i într-o sită.
Toarnă cartofii într-o tavă și adaugă uleiul sau grăsimea aleasă (ulei pentru aromă italiană, unt pentru gust intens, sau grăsime de gâscă pentru crustă delicioasă).
Condimentează bine cartofii unși și scutură-i dacă vrei o crustă mai groasă. Dă la cuptor cartofii timp de circa 30 de minute.
Citește continuarea pe Unica.ro